Krydret græskargryde med kikærter og spinat - Opskrift på vegetarisk gryderet

Krydret græskargryde med kikærter og spinat

Krydret græskargryde med kikærter og spinat
Opskrift på græskargryde med varmekrydderier, kikærter og spinat.
Krydret græskargryde med kikærter og spinat - Opskrift på vegetarisk gryderet

Græskargryde med varme krydderier, kikærter og spinat, – nem og lækker vegetarisk gryderet fyldt med smag. Den er krydret med bl.a. masala, spidskommen og chili, – krydderier der giver en perfekt varme til retten sammen med hvidløg og ingefær.
Denne græskargryde er fyldig og fyldt med proteiner og kostfibre, – den er mættende og drøn nem at lave.
Og lad dig ikke forskrække af ingredienslisten, det er ingredienser du højst sansynligt har stående i forvejen, – og ellers er de alle nemme at få fat på i det lokale supermarked.

Græskargryde med masala
Denne her græskargryde er en rigtig efterårsret, – perfekt med sæsonens græskar og relativ billig at lave, hvis du har basiskrydderierne liggende i forvejen.
Jeg bruger hakkaido græskar til denne ret, – men du kan også bruge f.eks. butternut squash eller sød kartoffel.

Krydret græskargryde med kikærter og spinat - Opskrift på vegetarisk gryderet

Krydret græskargryde med kikærter og spinat

Opskrift på græskargryde med varmekrydderier, kikærter og spinat.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.77 fra 13 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Mellemøsten
Nøgleord: Efterår, Gryderet, Hokkaido
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g græskar, skåret i mundrette bider
  • 1 peberfrugt, skåret i mindre tern
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2 rød chili, finthakket – smag til
  • 2 cm ingefær, fintrevet – ca 1 spsk
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 1/2 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 ds tomat passata eller polpa
  • 15 g smør
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk mild chilipulver
  • 1 nip sukker
  • Salt og peber

Tilbehør inspiration

Sådan gør du

  • Varm smør og olie i en gryde og steg græskar stykkerne af i 5-8 minutter, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, hvidløg, chili, ingefær og peberfrugt og steg det med et par minutter, – drys derefter med krydderierne.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm det med et minuts tid, og drys derefter melet over og vend det sammen.
  • Tilsæt mælken , rør det godt sammen og kog op, – og hæld derefter tomater og fløde ved.
  • Lad retten simre ved middel varme i 8-10 minutter, eller til græskarret er mørt.
  • Hæld kikærter og spinat i gryden, og vend det hele sammen til spinaten er faldet sammen.
    *Juster evt. konsistensen med en smule vand hvis du ønsker den tyndere.
  • Smag til med salt og peber, og server græskargryden med kogte ris og/eller pandestegte naan, kold creme fraiche og hakket persille.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)