Perfekt stegt oksehøjreb

Krogmodnet oksehøjreb

Krogmodnet oksehøjreb
Vores guide til den perfekt stegte bøf
Perfekt stegt oksehøjreb

Hvem elsker ikke en perfekt tilberedt bøf. Først og fremmest kræver det noget fantastisk kød, denne bøf er købt ved vores lokale slagter, Slagter Lundgaard i Humlebæk, og er af dansk kødkvæg som er krogmodnet.

Perfekt stegt oksehøjreb

Krogmodnet oksehøjreb

Vores guide til den perfekt stegte bøf
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 4

    gode bøffer

  • Klaret smør

  • Olie

  • Et par kviste timian eller rosmarin
  • 2 fed

    hvidløg, knuste men i skal

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag bøfferne ud af køleskabet en lille halv time inden de skal tilberedes.
  • Efter 10 min krydder du bøfferne med salt og peber og lader dem hvile i yderligere 20 min.
  • Varm lidt olivenolie og klaret smør op på en stegepande, tilsæt kviste af rosmarin eller timian samt knuste hvidløg og steg bøfferne på en brandende varm pande, til de når en kernetemperatur på ca. 52 grader. Stegetiden varierer alt efter tykkelsen på bøffen, så brug et stegetermometer.
  • Tag bøfferne af og lad dem trække færdige på et spækbræt i ca. 15-20 min.

Noter

Vi steger altid vores bøffer på en brandende varm støbejernspande, det giver bøffen en fantastisk stegeskorpe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*