Opskrift på koldthævede ciabatta boller

Koldthævede ciabatta boller

Super lækre og luftige italienske ciabatta boller lavet på ren tipo 00 hvedemel.

Koldthævede ciabatta boller

By Jes Brinch
Tid: 24 timer

Opskrift på den lækreste koldthævede ciabatta boller.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.

Ingredienser

  • 575 g tipo hvedemel 00
  • 5 dl koldt vand
  • 7 g gær
  • 8 g salt
  • Lidt durum mel

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i det kolde vand.

2

Tilsæt hvedemel og rør dejen på maskine.

3

Inden dejen samler sig tilsættes salt og dejen røres videre til den slipper skålen, - dette kan sagtens tage 10-15 min., og er meget vigtig for at få den rette mængde luft i bollerne.

4

Dæk dejen med film og sæt den på køl i 18-24 timer.

5

Tag dejen ud af skålen og lad den hvile på et spækbræt med lidt durum mel, ved stuetemperatur i ca. 30 min.

6

Del dejen i 2 og form dem til 2 lange pølser ved hjælp af en dej spartel.

7

Del hvert stykke i 5-6 boller og læg disse på en bageplade, og lad dem efterhæve i 20-30 min.

8

Bag boller i 15-18 min i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn.

9

Bollerne er færdig bagt når de har en kernetemperatur på99-100 grader.

10

Lad boller køle af på bagepladen.

Opskrift på fantastiske koldthævede ciabatta
Opskrift på fantastiske koldthævede ciabatta

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*