
Super lækre og luftige italienske ciabatta boller lavet på ren tipo 00 hvedemel.

Koldthævede ciabatta boller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 575 g
tipo hvedemel 00
- 5 dl
koldt vand
- 7 g
gær
- 8 g
salt
-
Lidt durum mel
Sådan gør du
- Opløs gæren i det kolde vand.
- Tilsæt hvedemel og rør dejen på maskine.
- Inden dejen samler sig tilsættes salt og dejen røres videre til den slipper skålen, - dette kan sagtens tage 10-15 min., og er meget vigtig for at få den rette mængde luft i bollerne.
- Dæk dejen med film og sæt den på køl i 18-24 timer.
- Tag dejen ud af skålen og lad den hvile på et spækbræt med lidt durum mel, ved stuetemperatur i ca. 30 min.
- Del dejen i 2 og form dem til 2 lange pølser ved hjælp af en dej spartel.
- Del hvert stykke i 5-6 boller og læg disse på en bageplade, og lad dem efterhæve i 20-30 min.
- Bag boller i 15-18 min i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn.
- Bollerne er færdig bagt når de har en kernetemperatur på99-100 grader.
- Lad boller køle af på bagepladen.

Jeg har haft den i køleskabet i 2 døgn, det er for mig den perfekte ventetid
Hej Niklaes
Dejligt at høre de blev gode, – og tak fordi du deler dit fif 🙂
Dbh Dianna