Opskrift på Koldthævet surdejsbrød

Koldhævet surdejsbrød

Jes er blevet virkelig glad for sine hævekurve og han tryller de lækreste surdejsbrød freme i tide og utide, til stor glæde for hele familien.
Dette brød er helt fantastisk, – saftigt og lækkert indeni og med en sprødt og velsmagende skorpe.

Koldthævet surdejsbrød

By Jes Brinch
Tid: Min. 12 timer

Opskrift på de lækreste koldthævede surdejsbrød

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 150 g manitoba
  • 1 dl tynd surdej, biga
  • 4 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter surdej og salt.

2

Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen godt på røremaskine til den samler sig og slipper kanterne, - ca. 8-10 min.

3

Drys hævekurven med lidt mel og hæld dejen deri. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve på køl natten over.

4

Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad den hvile en times tid inden den bages.

5

Bag brødet i ca. 30 min. ved 230 grader, - gerne dampprogram. Brødet skal have en kerne temperatur på 98 garder.

Opskrift på Koldthævet surdejsbrød
Forkæl dig selv med en skive lun surdejsbrød med iskold smør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*