Opskrift på Koldthævet surdejsbrød

Koldhævet surdejsbrød

Koldthævet surdejsbrød
Opskrift på de lækreste koldthævede surdejsbrød
Opskrift på Koldthævet surdejsbrød

Jes er blevet virkelig glad for sine hævekurve og han tryller de lækreste surdejsbrød freme i tide og utide, til stor glæde for hele familien.
Dette brød er helt fantastisk, – saftigt og lækkert indeni og med en sprødt og velsmagende skorpe.

Opskrift på Koldthævet surdejsbrød

Koldthævet surdejsbrød

Opskrift på de lækreste koldthævede surdejsbrød
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g

    hvedemel

  • 150 g

    manitoba

  • 1 dl

    tynd surdej, biga

  • 4 dl

    koldt vand

  • 10 g

    gær

  • 10 g

    salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter surdej og salt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen godt på røremaskine til den samler sig og slipper kanterne, - ca. 8-10 min.
  • Drys hævekurven med lidt mel og hæld dejen deri. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve på køl natten over.
  • Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad den hvile en times tid inden den bages.
  • Bag brødet i ca. 30 min. ved 230 grader, - gerne dampprogram. Brødet skal have en kerne temperatur på 98 garder.
Opskrift på Koldthævet surdejsbrød
Forkæl dig selv med en skive lun surdejsbrød med iskold smør.
Opskrift på Koldthævet surdejsbrød

Koldthævet surdejsbrød

Opskrift på de lækreste koldthævede surdejsbrød
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g

    hvedemel

  • 150 g

    manitoba

  • 1 dl

    tynd surdej, biga

  • 4 dl

    koldt vand

  • 10 g

    gær

  • 10 g

    salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter surdej og salt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen godt på røremaskine til den samler sig og slipper kanterne, - ca. 8-10 min.
  • Drys hævekurven med lidt mel og hæld dejen deri. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve på køl natten over.
  • Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad den hvile en times tid inden den bages.
  • Bag brødet i ca. 30 min. ved 230 grader, - gerne dampprogram. Brødet skal have en kerne temperatur på 98 garder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)