Jes er blevet virkelig glad for sine hævekurve og han tryller de lækreste surdejsbrød freme i tide og utide, til stor glæde for hele familien.
Dette brød er helt fantastisk, – saftigt og lækkert indeni og med en sprødt og velsmagende skorpe.
Koldthævet surdejsbrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter surdej og salt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen godt på røremaskine til den samler sig og slipper kanterne, - ca. 8-10 min.
- Drys hævekurven med lidt mel og hæld dejen deri. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve på køl natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad den hvile en times tid inden den bages.
- Bag brødet i ca. 30 min. ved 230 grader, - gerne dampprogram. Brødet skal have en kerne temperatur på 98 garder.
Koldthævet surdejsbrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
hvedemel
- 150 g
manitoba
- 1 dl
- 4 dl
koldt vand
- 10 g
gær
- 10 g
salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter surdej og salt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen godt på røremaskine til den samler sig og slipper kanterne, - ca. 8-10 min.
- Drys hævekurven med lidt mel og hæld dejen deri. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve på køl natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad den hvile en times tid inden den bages.
- Bag brødet i ca. 30 min. ved 230 grader, - gerne dampprogram. Brødet skal have en kerne temperatur på 98 garder.