Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Koldthævet surdejsbrød
Opskrift på de lækreste koldthævede surdejsbrød.
Ret
Brød
Køkken
Dansk
Nøgleord
Brød, Koldhævet
Samlet tid
12
timer
timer
Servings
8
Personer
Calories
254
kcal
Author
Dianna
Ingredienser
400
g
hvedemel
150
g
manitoba
1
dl
tynd surdej, biga
4
dl
koldt vand
10
g
gær
10
g
salt
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter surdej og salt.
Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen godt på røremaskine til den samler sig og slipper kanterne, - ca. 8-10 min.
Drys hævekurven med lidt mel og hæld dejen deri. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve på køl natten over.
Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad den hvile en times tid inden den bages.
Bag brødet i ca. 30 min. ved 230 grader, - gerne dampprogram. Brødet skal have en kerne temperatur på 98 garder.
Video
Nutrition
Kalorier:
254
kcal
|
Kulhydrater:
53
g
|
Protein:
8
g
|
Fedt:
1
g
|
Mættet fedt:
0.1
g
|
Flerumættet fedt:
0.3
g
|
Enkeltumættet fedt:
0.1
g
|
Natrium:
489
mg
|
Kalium:
86
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sukker:
0.2
g
|
C-vitamin:
0.004
mg
|
Kalcium:
12
mg
|
Jern:
3
mg