Friskbagt brød - Opskrift på koldhævet madbrød i foliefad

Koldhævet madbrød i foliefad

Koldhævet madbrød i foliefad
Opskrift på det lækreste madbrød tilberedt i foliefad, - luftigt og lækkert.
Denne opskrift giver til et stort foliefad.
Madbrød - Opskrift på det bedste koldhævede madbrød i foliefad

Virkelig nemt og super lækkert madbrød tilberedt i foliefad, – krummen er lækker saftig og luftig og med en dejlig sej skorpe.
Jeg er vild med at bage madbrød, og variere med og uden surdej, koldhævet og hurtig hævet, – mulighederne er så mange og brødene smager meget forskelligt.
Dette er mit foretrukne koldhævede madbrød, det smager så godt og er ufattelig nemt at lave.

Madbrød - Opskrift på det bedste koldhævede madbrød i foliefad

Koldhævet madbrød i foliefad

Opskrift på det lækreste madbrød tilberedt i foliefad, - luftigt og lækkert.
Denne opskrift giver til et stort foliefad.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.88 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 15 g

    gær

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 500 g

    hvedemel

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1 tsk

    salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt olie.
  • Bland salt og mel og rør det ind i dejen, tilsæt lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.
  • Bland salt og mel og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.
  • Rør dejen i 10-15 min., til den slipper kanterne og har samlet sig.
  • Smør en skål eller bøtte med lidt olivenolie, læg dejen heri, læg låg på og stil den på køl natten over.
  • Tag dejen ud og lad den vågne på køkkenbordet 1/2 time.
  • Smør et foliefad med lidt olie og læg dejen heri, fold det ind over hinanden et par gange og træk det derefter i hjørnerne så det kommer godt ud i siderne af fadet. Lad det efterhæve i yderligere 30 min.
  • Bag brødet i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20-22 min. til brødet har en kerne temperatur på ca. 98 grader. Bag gerne med damp eller placer en skål med vand i bunden af ovnen, det giver samme skønne effekt.

Linkede opskrifter

  1. Uhm…Lyder lækkert. Vil dog lige høre om du har prøvet at udskifte noget af melet med grovere mel? Og hvor stor er formen cirka?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)