Madbrød - Opskrift på det bedste koldhævede madbrød i foliefad

Koldhævet madbrød i foliefad

Virkelig nemt og super lækkert madbrød tilberedt i foliefad, – krummen er lækker saftig og luftig og med en dejlig sej skorpe.
Jeg er vild med at bage madbrød, og variere med og uden surdej, koldhævet og hurtig hævet, – mulighederne er så mange og brødene smager meget forskelligt.
Dette er mit foretrukne koldhævede madbrød, det smager så godt og er ufattelig nemt at lave.

Koldhævet madbrød i foliefad

By Dianna Brinch
Tid: Min. 12 timer

Opskrift på det lækreste madbrød tilberedt i foliefad, - luftigt og lækkert.
Denne opskrift giver til et stort foliefad.

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 4 1/2 dl koldt vand
  • 500 g hvedemel
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet og tilsæt olie.

2

Bland salt og mel og rør det ind i dejen, tilsæt lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.

3

Bland salt og mel og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.

4

Rør dejen i 10-15 min., til den slipper kanterne og har samlet sig.

5

Smør en skål eller bøtte med lidt olivenolie, læg dejen heri, læg låg på og stil den på køl natten over.

6

Tag dejen ud og lad den vågne på køkkenbordet 1/2 time.

7

Smør et foliefad med lidt olie og læg dejen heri, fold det ind over hinanden et par gange og træk det derefter i hjørnerne så det kommer godt ud i siderne af fadet. Lad det efterhæve i yderligere 30 min.

8

Bag brødet i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20-22 min. til brødet har en kerne temperatur på ca. 98 grader. Bag gerne med damp eller placer en skål med vand i bunden af ovnen, det giver samme skønne effekt.

Madbrød - Opskrift på det bedste koldhævede madbrød i foliefad
Madbrød – Opskrift på det bedste koldhævede madbrød i foliefad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*