Opskrift på det lækreste madbrød tilberedt i foliefad, - luftigt og lækkert.
Denne opskrift giver til et stort foliefad.
Samlet tid 12 timertimer
Author Dianna
Ingredienser
15g
gær
4 1/2dl
koldt vand
500g
hvedemel
1/2dl
olivenolie
1tsk
salt
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet og tilsæt olie.
Bland salt og mel og rør det ind i dejen, tilsæt lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.
Bland salt og mel og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.
Rør dejen i 10-15 min., til den slipper kanterne og har samlet sig.
Smør en skål eller bøtte med lidt olivenolie, læg dejen heri, læg låg på og stil den på køl natten over.
Tag dejen ud og lad den vågne på køkkenbordet 1/2 time.
Smør et foliefad med lidt olie og læg dejen heri, fold det ind over hinanden et par gange og træk det derefter i hjørnerne så det kommer godt ud i siderne af fadet. Lad det efterhæve i yderligere 30 min.
Bag brødet i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20-22 min. til brødet har en kerne temperatur på ca. 98 grader. Bag gerne med damp eller placer en skål med vand i bunden af ovnen, det giver samme skønne effekt.