Koldhævede snobrød bagt over bål, – skøn smag, lækre og luftige, og så er det jo bare så hyggeligt.
De lune forårs måneder og lange sommeraftner skal nydes med snobrød i haven, – hvem husker det ikke fra man selv var barn? 🙂 Noget så simpelt som et snobrød kan give så meget glæde, så meget hygge og så mange dejlige minder.
Herhjemme elsker vi at bage snobrød. Om de bliver dyppet i ketchup, smurt med smør, marmelade eller ost, eller bagt med en pølse i midten er fuldstændig ligegyldigt, – det er simpelthen bare hyggen ved at sidde med familien omkring det varme bål, og bare nyde de smukke aftener.
Koldhævede snobrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g hvedemel
- 4 dl koldt vand
- 50 g
blødt smør
- eller 2 spsk olie - 10 g
gær
- 1 1/2 tsk
salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet, og rør derefter mel og salt i lidt ad gangen.
- Når melet er æltet ind i dejen tilsættes smørret i mindre klumper, og dejen æltes godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne.*Jeg foretrækker min dej til det let klistrede side, - og så bruger jeg hellere lidt mel når jeg skal lave/forme snobrødene. MEN hvis du synes dejen føles for klistret, så kan den sagtens tåle lidt ekstra mel. Prøv med 50 gram - det burde gøre det.
- Dæk skålen til med film og lad dejen hæve i min. 8 timer på køl, - den kan stå op til 24 timer.*Lad gerne dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet inden den stilles på køl, på den måde aktiveres gærcellerne bedst. Passer det dårligt tidsmæssigt, springer du blot over og smider den direkte på køl.
- Tag dejen ud af køleskabet en god time før den skal bruges, så den lige får lov at få lidt varme, - stadig tildækket med film så den ikke tørrer ud.
- Del dejen i 12 lige store stykker, og form dem til snobrød på en snobrødspind. Brug evt. lidt mel hvis der er behov for det.Bag dem over et glødende bål til de er gyldne og gennembagt.