Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat

Kisir – Tyrkisk bulgursalat

Kisir - Tyrkisk bulgursalat
Opskrift på tyrkiets bulgursalat, - Kiris. Masser af dejlig fylde og smag.

Utrolig lækker og velsmagende Kisir, – smagt til med bl.a. hvidløg, spidskommen og citron. Nem at lave, og perfekt som tilbehør til forskelligt slags kød, som en måltidssalat toppet med kylling eller som ret på tapasbordet.
Du kan servere den som den er, eller toppe den med smuldret feta, hakket mynte, granatæblekerner eller ekstra persille. Smager også vidunderligt at putte i sprøde salatblade som en let og lækker appetizer.

Kisir – Tyrkisk bulgursalat

Opskrift på tyrkiets bulgursalat, – Kiris. Masser af dejlig fylde og smag.
5 fra 1 stemme
Udskriv Bedøm
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Tyrkisk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kisir – salaten

  • 260 g bulgur
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1/2 agurk, uden kernerne
  • 12 cherrytomater
  • 2 forårsløg
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille, grofthakket

Marinade

  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk citronsaft, friskpresset
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2-3 tsk chilisauce, jeg bruger altid Chu Chum Original
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk brun farin, sirup eller rørsukker
  • Salt og peber
  • Evt. chiliflager

Sådan gør du

  • Tilbered bulguren som beskrevet på pakken, – alt efter mærke er der forskellige måder det skal tilberedes på.
  • I mellemtiden blandes alle ingredienserne til marinaden, – pisk olien sammen med tomatkoncentrat, chilisauce, farin, hvidløg, spidskommen og citronsaft.
  • Smag marinaden til med salt og peber, – og tilsæt evt. lidt chiliflager. Sæt til side til bulguren er klar.
  • Snit grøntsagerne fint. Tomaterne skæres i små stykker,- peberfrugt og agurker i små tern. Snit ligeledes forårsløgene i fine ringe. Foretrækker du større stykker for mere bid, passer det også super fint til salaten.
  • Bland bulguren med marinaden, – det er vigtigt at bulguren har opsuget alt væden fra tilberedningen, ellers skal denne hældes fra først. Vend det godt sammen til alt bulgur er farvet godt rødt.
  • Vend agurk, peberfrugt, tomater, persille og forårsløg sammen med bulguren. Rør det godt sammen, og smag igen til med salt og peber.
  • Lad gerne din kisir trække en halv times tid på køl inden den skal serveres, – det er dog ikke et must. Server evt. salaten toppet med finthakket mynte, feta, granatæblekerner eller lignende.
Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir – Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir – Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir – Opskrift på tyrkisk bulgursalat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*