Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat

Kisir – Tyrkisk bulgursalat

Kisir - Tyrkisk bulgursalat
Opskrift på tyrkiets bulgursalat, - Kiris. Masser af dejlig fylde og smag.
Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat

Utrolig lækker og velsmagende Kisir, – smagt til med bl.a. hvidløg, spidskommen og citron. Nem at lave, og perfekt som tilbehør til forskelligt slags kød, som en måltidssalat toppet med kylling eller som salat på tapasbordet.
Du kan servere den som den er, eller toppe den med smuldret feta, hakket mynte, granatæblekerner eller ekstra persille. Smager også vidunderligt at putte i sprøde salatblade som en let og lækker appetizer.
Personligt er jeg ikke tosset med for meget mynte i min kisir, derfor hakker jeg hellere en smule og drysser på toppen. Er du vil med mynte i dine salater kan du med fordel tilføje en lille håndfuld finthakket mynte til denne kisir.

Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat

Kisir – Tyrkisk bulgursalat

Opskrift på tyrkiets bulgursalat, – Kiris. Masser af dejlig fylde og smag.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.68 fra 61 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Tyrkisk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kisir – salaten

  • 260 g bulgur
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1/2 agurk, uden kernerne
  • 12 cherrytomater
  • 2 forårsløg
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • Evt. 1 lille håndfuld mynte, finthakket

Marinade

  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk citronsaft, friskpresset
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2-3 tsk chilisauce, jeg bruger altid Chu Chum Original
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk brun farin, sirup eller rørsukker
  • Salt og peber
  • Evt. chiliflager

Sådan gør du

  • Tilbered bulguren som beskrevet på pakken, – alt efter mærke er der forskellige måder det skal tilberedes på.
  • I mellemtiden blandes alle ingredienserne til marinaden, – pisk olien sammen med tomatkoncentrat, chilisauce, farin, hvidløg, spidskommen og citronsaft.
  • Smag marinaden til med salt og peber, – og tilsæt evt. lidt chiliflager. Sæt til side til bulguren er klar.
  • Snit grøntsagerne fint. Tomaterne skæres i små stykker,- peberfrugt og agurker i små tern. Snit ligeledes forårsløgene i fine ringe. Foretrækker du større stykker for mere bid, passer det også super fint til salaten.
  • Bland bulguren med marinaden, – det er vigtigt at bulguren har opsuget alt væden fra tilberedningen, ellers skal denne hældes fra først. Vend det godt sammen til alt bulgur er farvet godt rødt.
  • Vend agurk, peberfrugt, tomater, persille og forårsløg sammen med bulguren. Rør det godt sammen, og smag igen til med salt og peber.
  • Lad gerne din kisir trække en halv times tid på køl inden den skal serveres, – det er dog ikke et must. Server evt. salaten toppet med finthakket mynte, feta, granatæblekerner eller lignende.
Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir – Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir – Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir - Opskrift på tyrkisk bulgursalat
Kisir – Opskrift på tyrkisk bulgursalat

Kommentarer

  1. Sandra

    5 stars
    Smagte super godt, ikke sidste gang jeg laver det. Jeg vil dog sige at mynten er et absolut must da jeg følte det var lidt “fladt” uden 🙂

    • Hej Sandra

      Åhhh hvor dejligt at høre, tusind tak 🙂
      Og du har helt ret, det er simpelthen en fejl at det ikke er skrevet på ingredienslisten 🙂 Personligt er jeg blot ikke super vild med det, – men det skal naturligvis stå som et punkt:)
      Tak fordi du nævner det 🙂

      Kh Dianna

  2. Lidt spøjst at opskriften er 100% ned til mindste detalje skrevet efter coop’s opskrift online

    • Hej Diana

      Det er korrekt at de er identiske, – og det er fordi jeg har udviklet opskriften til Coop:) Jeg udvikler opskrifter for Coop, så du vil helt sikkert støde på flere:)
      Det står også øverst i deres opskrift:)

      Rigtig god weekend:)

      Dbh Dianna

  3. Julie Mortensen

    Tak for mange lækre opskrifter – jeg elsker dit univers og bruger det hver gang vi skal finde opskrifter og inspiration. Er de 260 gram bulgur når den er kogt eller ukogt? Kh Julie

  4. Julie Mortense

    Tusind tak for hurtig svar. Jeg glæder mig til at prøve den i weekenden. Endnu engang tak for de bedste opskrifter og masser af velsmag❤️ Kh Julie

  5. 5 stars
    Så lækker og mega nem. Jeg bruger det til vores Haydari wrap. Lækker med masser af smag også vegetarisk

  6. 5 stars
    Jeg elsker denne opskrift.
    Jeg bruger perlespelt i stedet og retten kan anbefales at spises varmt også.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)