Opskrift på tyrkiets bulgursalat, - Kiris. Masser af dejlig fylde og smag.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Tyrkisk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Kisir - salaten
260gbulgur
1grøn peberfrugt
1/2agurk, uden kernerne
12cherrytomater
2forårsløg
1stor håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Evt. 1 lille håndfuld mynte, finthakket
Marinade
1/2dlolivenolie
3spsktomatkoncentrat
2-3spskcitronsaft, friskpresset
1fedhvidløg, revet eller presset
2-3tskchilisauce, jeg bruger altid Chu Chum Original
1tskspidskommen
1tskbrun farin, sirup eller rørsukker
Salt og peber
Evt. chiliflager
Sådan gør du
Tilbered bulguren som beskrevet på pakken, - alt efter mærke er der forskellige måder det skal tilberedes på.
I mellemtiden blandes alle ingredienserne til marinaden, - pisk olien sammen med tomatkoncentrat, chilisauce, farin, hvidløg, spidskommen og citronsaft.
Smag marinaden til med salt og peber, - og tilsæt evt. lidt chiliflager. Sæt til side til bulguren er klar.
Snit grøntsagerne fint. Tomaterne skæres i små stykker,- peberfrugt og agurker i små tern. Snit ligeledes forårsløgene i fine ringe. Foretrækker du større stykker for mere bid, passer det også super fint til salaten.
Bland bulguren med marinaden, – det er vigtigt at bulguren har opsuget alt væden fra tilberedningen, ellers skal denne hældes fra først. Vend det godt sammen til alt bulgur er farvet godt rødt.
Vend agurk, peberfrugt, tomater, persille og forårsløg sammen med bulguren. Rør det godt sammen, og smag igen til med salt og peber.
Lad gerne din kisir trække en halv times tid på køl inden den skal serveres, - det er dog ikke et must. Server evt. salaten toppet med finthakket mynte, feta, granatæblekerner eller lignende.