Denne klassiske karrysuppe med rejer er både fyldig og cremet med en fantastisk smagskombination af gulerødder, knoldselleri og en karry.
Suppen blendes til den er silkeblød, hvilket giver en skøn balance mellem fylde og friskhed.
Karrysuppen toppes med saftige rejer marineret i citron, salt og peber, som giver et lækkert modspil til den cremede base.
Servér karrysuppen med en skefuld iskold cremefraiche, marinerede rejer og lidt friske krydderurter – det perfekte pift til en hyggelig middag eller som forret i mindreportion, til en større menu. En smagfuld og simpel ret, der altid imponerer.
Karrysuppe med grøntsager og rejer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, skåret i skiver
- 200 g gulerødder, skåret i små tern
- 350 g knoldselleri, skåret i små tern
- 2 spsk karry
- 2 tsk gurkemeje
- 1 l bouillon – kylling eller grønt
- 2 1/2 dl fløde
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Til servering
- 6-700 g rejer med skal
- eller
- 300 g pillede rejer
- Citron
- Creme fraiche
- Hakket persille eller andet grønt
Sådan gør du
- Varm en sjat olie op i en gryde og steg løg, hvidløg, gulerødder og knoldselleri i 4-5 minutter, eller til løgene er klare.
- Tilsæt karry og gurkemeje og varm det med et minuts tid, og hæld derefter bouillon og fløden ved. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
- Lad suppen små koge til gulerødder og knoldselleri er helt møre. Ca. 15-20 minutter – alt efter størrelsen på stykkerne.
- Imens pilles og renses rejerne, dryp med citronsaft og krydr med til salt og friskkværnet peber.
- Blend suppen glat, smag til med salt og friskkværnet, og fordel den i 4 skåle.
- Top med creme fraiche, rejer og et drys grønt. Server straks.