Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Karrysuppe med grøntsager og rejer
Opskrift på lækker cremet karrysuppe med grøntsager og rejer.
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Dansk
Nøgleord
Cremet suppe, Hvidløgsrejer, Karryretter, Suppe
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Calories
377
kcal
Ingredienser
1
løg, finthakket
3
fed
hvidløg, skåret i skiver
200
g
gulerødder, skåret i små tern
350
g
knoldselleri, skåret i små tern
2
spsk
karry
2
tsk
gurkemeje
1
l
bouillon - kylling eller grønt
2 1/2
dl
fløde
Salt og friskkværnet peber
Olie
Til servering
6-700
g
rejer med skal
eller
300
g
pillede rejer
Citron
Creme fraiche
Hakket persille eller andet grønt
Sådan gør du
Varm en sjat olie op i en gryde og steg løg, hvidløg, gulerødder og knoldselleri i 4-5 minutter, eller til løgene er klare.
Tilsæt karry og gurkemeje og varm det med et minuts tid, og hæld derefter bouillon og fløden ved. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
Lad suppen små koge til gulerødder og knoldselleri er helt møre.
Ca. 15-20 minutter - alt efter størrelsen på stykkerne.
Imens pilles og renses rejerne, dryp med citronsaft og krydr med til salt og friskkværnet peber.
Blend suppen glat, smag til med salt og friskkværnet, og fordel den i 4 skåle.
Top med creme fraiche, rejer og et drys grønt. Server straks.
Video
Nutrition
Kalorier:
377
kcal
|
Kulhydrater:
20
g
|
Protein:
22
g
|
Fedt:
24
g
|
Mættet fedt:
15
g
|
Flerumættet fedt:
1
g
|
Enkeltumættet fedt:
6
g
|
Transfedt:
0.003
g
|
Kolesterol:
191
mg
|
Natrium:
1175
mg
|
Kalium:
932
mg
|
Fiber:
5
g
|
Sukker:
7
g
|
A-vitamin:
9302
IU
|
C-vitamin:
13
mg
|
Kalcium:
182
mg
|
Jern:
3
mg