
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder er indbegrebet af klassisk dansk mormormad, der bringer minder om hyggelige familiemiddage og traditionel kogekunst.
Her får retten et lille twist med bagte rødbeder, som tilføjer en skøn sødme og et strejf af syre, der balancerer de cremede stuvede grøntsager perfekt.
Karbonader, som også kaldes krebinetter, er en populær ret i Danmark, og selvom de to navne ofte bruges om det samme, er der små forskelle: Karbonader er typisk runde, panerede og stegte, mens krebinetter ofte er ovale i formen.
Uanset om du kalder dem karbonader eller krebinetter, så smager de fantastisk, især når de serveres med de klassiske stuvede ærter og gulerødder.
Denne version med bagte rødbeder giver retten en flot efterårsfinish og gør den både farverig og ekstra smagfuld.
En ret, der er perfekt til de køligere måneder og altid bringer glæde rundt om bordet.

Karbonader med bagte rødbeder, stuvede ærter og gulerødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Krebinetter
- 800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
- 2 mellemstore kartofler, kogt
- 1
æg, sammenpisket
- 2 dl
rasp
-
Salt og peber
-
Smør og raps olie til stegning
Bagte rødbeder
- 1 kg rødbeder, skrællet og skåret i både
-
Frisk timian
- Salt og friskkværnet peber
-
Olivenolie
Stuvede ærter og gulerødder
- 400 g
kogte kartofler
- 3 dl
kogevand fra kartoflerne
- 250 g gulerødder, i små tern
- 250 g ærter
- 1 1/2 dl
piskefløde
- 1/2 kyllingeboullionterning
- 1 spsk
citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bagte rødbeder
- Vend rødbederne i lidt olivenolie og krydr med salt, friskkværnet peber og frisk timian.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 30 minutter – eller til de er møre.
Karbonader
- Mos kartoflerne og bland det godt sammen med svinekødet.
- Form til 4 lige store bøffer og vend dem i sammenpisket æg og derefter i raspen blandet med salt og friskkværnet peber.
- Smelt smør og olie på en pande og lad det bruse godt op, og steg karbonaderne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegt – ca. 8 minutter på hver side.
Saucen
- Hæld kogevand fra kartoflerne, piskefløde, boullionterning og kartofler i en gryde og kog det hurtigt op. Blend det helt glat og smag til med salt, friskkværnet peber og citron. Lad saucen små simre i 10 minutter.
- Kog imens gulerødderne i letsaltet vand i ca. 5 minutter eller til de er næsten møre.
- Hæld gulerødder og ærter i saucen, og varm saucen igennem, og server med de bagte rødbeder og varme karbonader.
Hej
Skal der ikke ærter og gulerødder i den stuvning? I stedet for kartofler 😉
– Det er en af familiens livretter 🙂
Hej Hanne
Du har helt ret, – tak for at gøre opmærksom på manglen, det er hermed rettet:)
Kartoflerne skal dog bruges da de jævner saucen, da vi laver den uden opbagning. Det giver en fantastisk lækker blød og cremet sauce:)
Mange hilsner
Dianna
Elsker den, det vores to go to ret
Hej Martin
Eeeej hvor fedt altså, – tusind tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna