Krebinetter - Opskrift med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med bagte rødbeder, stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med bagte rødbeder, stuvede ærter og gulerødder
Opskrift på krebinetter med bagte rødbeder, stuvede ærter og gulerødder.
Krebinetter - Opskrift med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder er indbegrebet af klassisk dansk mormormad, der bringer minder om hyggelige familiemiddage og traditionel kogekunst.
Her får retten et lille twist med bagte rødbeder, som tilføjer en skøn sødme og et strejf af syre, der balancerer de cremede stuvede grøntsager perfekt.

Karbonader, som også kaldes krebinetter, er en populær ret i Danmark, og selvom de to navne ofte bruges om det samme, er der små forskelle: Karbonader er typisk runde, panerede og stegte, mens krebinetter ofte er ovale i formen.
Uanset om du kalder dem karbonader eller krebinetter, så smager de fantastisk, især når de serveres med de klassiske stuvede ærter og gulerødder.
Denne version med bagte rødbeder giver retten en flot efterårsfinish og gør den både farverig og ekstra smagfuld.
En ret, der er perfekt til de køligere måneder og altid bringer glæde rundt om bordet.

Krebinetter - Opskrift med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med bagte rødbeder, stuvede ærter og gulerødder

Opskrift på krebinetter med bagte rødbeder, stuvede ærter og gulerødder.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Dansk mad, Mormor mad, Mormormad
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Krebinetter

  • 800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
  • 2 mellemstore kartofler, kogt
  • 1

    æg, sammenpisket

  • 2 dl

    rasp

  • Salt og peber

  • Smør og raps olie til stegning

Bagte rødbeder

  • 1 kg rødbeder, skrællet og skåret i både
  • Frisk timian

  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie

Stuvede ærter og gulerødder

  • 400 g

    kogte kartofler

  • 3 dl

    kogevand fra kartoflerne

  • 250 g gulerødder, i små tern
  • 250 g ærter
  • 1 1/2 dl

    piskefløde

  • 1/2 kyllingeboullionterning
  • 1 spsk

    citronsaft

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Bagte rødbeder

  • Vend rødbederne i lidt olivenolie og krydr med salt, friskkværnet peber og frisk timian.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 30 minutter – eller til de er møre.

Karbonader

  • Mos kartoflerne og bland det godt sammen med svinekødet.
  • Form til 4 lige store bøffer og vend dem i sammenpisket æg og derefter i raspen blandet med salt og friskkværnet peber.
  • Smelt smør og olie på en pande og lad det bruse godt op, og steg karbonaderne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegt – ca. 8 minutter på hver side.

Saucen

  • Hæld kogevand fra kartoflerne, piskefløde, boullionterning og kartofler i en gryde og kog det hurtigt op. Blend det helt glat og smag til med salt, friskkværnet peber og citron.
    Lad saucen små simre i 10 minutter.
  • Kog imens gulerødderne i letsaltet vand i ca. 5 minutter eller til de er næsten møre.
  • Hæld gulerødder og ærter i saucen, og varm saucen igennem, og server med de bagte rødbeder og varme karbonader.

Noter

Du kan også lave en klassisk opbagt sauce, – find opskriften på en super lækker opbagt sauce her.

Kommentarer

  1. Hanne K

    Hej
    Skal der ikke ærter og gulerødder i den stuvning? I stedet for kartofler 😉
    – Det er en af familiens livretter 🙂

    • Hej Hanne
      Du har helt ret, – tak for at gøre opmærksom på manglen, det er hermed rettet:)
      Kartoflerne skal dog bruges da de jævner saucen, da vi laver den uden opbagning. Det giver en fantastisk lækker blød og cremet sauce:)
      Mange hilsner
      Dianna

  2. Martin

    5 stars
    Elsker den, det vores to go to ret

5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)