Kanelstjerne - Opskrift på stjernebrød med kanel

Kanelstjerne – Stjernebrød med kanel

Kanelstjerne - Stjernebrød med kanel
Opskrift på stjernebrød med kanel - Kanelstjerne
Kanelstjerne - Opskrift på stjernebrød med kanel

Det lækreste stjernebrød med kanel, – snasket, saftigt og lækkert.
Denne kanelstjerne smager simpelt helt fantastisk, – brødet er saftigt, blødt og lækkert, og med masser af kanelremonce, uhmm 🙂
Stjernebrød med kanel, – man kommer næsten ikke unden om det i tiden op til jul og igennem hele december måned.
Det smager afsindig godt, og så er det virkelig nemt at bage (se video under opskriften). Dejen er super lækker at arbejde med, – og brødet smager af jule og dejlige hyggestunder.
Opbevar din kanelstjerne ved stuetemperatur i en lufttæt pose, eller på et spækbræt dækket med film.

Kanelstjerne - Opskrift på stjernebrød med kanel

Kanelstjerne – Stjernebrød med kanel

Opskrift på stjernebrød med kanel – Kanelstjerne
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.95 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kanelstjerne dej

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken mælk
  • 1 æg
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • 400 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • Mælk til pensling

Remonce

  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 150 g brunfarin
  • 3 spsk kanel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg og sukker.
  • Bland hvedemel, kardemomme og salt, og tilsæt lidt ad gange, til alt melet er brugt.
  • Tilsæt smørret i små tern, og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved god høj hastighed.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 30 minutter.
  • Del dejen i 4 lige store stykker, ca. 200 g/stk – og form disse til boller.
    Læg dem på et spækbræt med en smule mel, dæk til med et viskestykke og lad dem hæve videre i 45 minutter.
    *Du kan springe dette punkt over, og blot lade dejen hæve i skålen i halvanden times tid. Personligt syne jeg, at det er nemmere at rulle dejen ud når den er formet til boller først og efterhæver i denne form.
  • Bland imens ingredienserne til remoncen, – pisk den evt. sammen med en håndmixer, hvis der er behov for det.

Stjernebrød med kanel

  • Rul de 4 boller ud i en smule mel, til store cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  • Smør 3 af fladerne med remonce, – sørg for det ligger i et godt jævnt lag.
    Er remoncen svær at smøre ud, kan du med fordel varme en ske op i lidt kogende vand, og smøre remoncen ud med bagsiden af skeen.
  • Læg de 3 smurte cirkler ovenpå hinanden på et stykke bagepapir, med remonce siden opad, og slut af med den cirkel uden remonce.
  • Læg en talleken ovenpå, på ca. 27 cm I diameter, og skær overskydende dej af, – så du står med en flot rund cirkel.
    Den overskydende dej kan du lige lave om til en 2-3 snurrer 🙂
  • Sæt et glas i midten på ca. 6 centimeter i diameter, – og skær nu dejen ud i 16 lige store strimler – ud fra glasset.
    Det gøres nemmest ved først at skære 4 store stykker, der hver deles i 2 og disse deles derefter på midten – så er stykkerne lige store.
    HUSK at lade glasset stå til du er færdig, så du ikke kommer til at skære ind til midten.
  • Tag en "strimmel" i hver hånd, og sno dem 3 gange rund, – væk fra hinanden.
    Tryk enderne godt sammen på den høje led, så den slutter i en spids: *Se videoen længere nede.
    Fortsæt til du er nået hele vejen rundt, og brødet ligner en stjerne.
  • Lad stjernebrødet efterhæve i ca. 20-30 minutter under et klæde.
  • Pensl med mælk, og bag det i ca. 15-18 minutter i en forvarmet ovn, ved 200 grader, almindelig ovn.
    Lad det køle af inden det evt. drysses med flormelis.
Kanelstjerne - Opskrift på stjernebrød med kanel
Kanelstjerne – Opskrift på stjernebrød med kanel

Kommentarer

  1. Lone Alber

    Kan man evt lave kanelstjernen sem langtidhævet?

    • Hej Lone

      Du kan sagtens koldhæve den, der skal du kun bruge 12 g gær:)

      Lader du den langtidshæve på køkkenbordet, 4-5 timer kan du nøjes med 14 g gær:)

      Kh Dianna

  2. Gülsüm

    5 stars
    Hej Dianna
    Jeg er meget glad fordi jeg fandt din webside.
    Jeg har altid drømt en webside som din.
    Det er mega nemt at søge opsktifter og følge med imens man er i køkken.
    Tak for sharing geniale ideer for os.
    Mvh Gülsüm Kücükavci

    • Hej Gülsüm

      Åhhh, – sikke da en helt vidunderlig besked at modtage 🙂
      Tusind tusind tak for de søde ord, hvor gør det mig bare glad at høre altså 🙂

      Kh Dianna

  3. Alberte Grassov

    Kan jeg lave dejen dagen i forvejen og lade den hæve i køleskabet? ❤️

    • Hej Alberte

      Det kan du sagtens gøre 🙂
      Prøv at nøjes med 14 gram gær, – det skulle være rigeligt 🙂

      Kh Dianna

  4. Camilla

    Hej kan man forberede hele stjernen dagen inden også komme den i ovnen dagen efter?
    Og vil det fungere hvis man tilføjer marcipan til remoncen?

    • Hej Camilla

      Du kan sagtens tilsætte marcipan i remoncen 🙂
      Uhhh det har jeg ikke prøvet. Skule man gøre det, skal der i hvert fald mindre gær i, og den skal også stå på køl og hæve så.

      Jeg ville nok hellere bage den, og så måske give den 3-4 minutter mindre.
      Og så smide den i ovnen dagen efter og give den til denne r gylden og lun 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)