Kærnemælkshorn - Opskrift på kærnemælkshorn med marcipanremonce

Kærnemælkshorn med marcipan

Nemme og lækre kærnemælkshorn med marcipanremonce, – så bløde, saftige og med en dejlig sødme.
Dejen er utrolig nem at arbejde med, og hornene holder sig dejligt friske i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Tilsæt evt. 1 æble skåret i små terne i remoncen, det giver en dejlig syre til kærnemælkshornene.

Kærnemælkshorn - Opskrift på kærnemælkshorn med marcipanremonce

Kærnemælkshorn med marcipan

Opskrift på lækre bløde kærnemælkshorn med remonce.
Denne opskrift giver 24 stk.
4.63 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer
Antal: 12 personer

Ingredienser

Kærnemælkshorn

  • 25 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 75 g smør
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg
  • 2 1/2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Evt. lidt olie til hænderne

Remonce

  • 150 g marcipan
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 100 g sukker

Derudover

  • 1-2 sammenpiskede æg til pensling
  • 1/2 dl perlesukker
  • 1 håndfuld hasselnødder, finthakket

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde, hæld kærnemælken over og varm det let op.
  • Hæld det over i en røreskål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt sukker og æg og rør det let sammen.
  • Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen.
  • Ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. Smør hænderne med en smule olie og form dejen til en stor bolle, – læg den tilbage i skålen, dæk med film og et klæde, og lad dejen hævet et lunt sted i 1 1/2 times tide.
  • Rør i mellemtiden ingredienserne til remoncen sammen.
  • Del dejen i 3 stykker, ca. 250 g/stk, og rul hvert stykke ud i en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
  • Del hver cirkel i 8 stykker, og læg en teske remonce i den brede ende.
  • Rul dejen omkring remoncen, og tryk enderne let sammen så remoncen ikke løber ud. Fordel kærnemælkshornene på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og sørg for at lukningen er under hornene, – så går de ikke op under bagning.
  • Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  • Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med hakkede hasselnødder og perlesukker.
  • Bag en plade ad gangen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min.
  • Lad kærnemælkshornene køle af inden de serveres. Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Kærnemælkshorn - Opskrift på kærnemælkshorn med marcipanremonce
Kærnemælkshorn – Opskrift på kærnemælkshorn med marcipanremonce
Kærnemælkshorn - Opskrift på kærnemælkshorn med marcipanremonce
Kærnemælkshorn – Opskrift på kærnemælkshorn med marcipanremonce

Kommentarer

  1. Elisabeth Olsen

    3 stars
    Dejlig dej at arbejde med, men ikke en kærnemælkhornsdej nærmere en bolledej.
    Altialt en dejlig dej i smag og arbejd, men den har ikke den “lagdelte” sprøde konsistens, som jeg synes er karakteristisk for kærnemælkshorn

    • Hej Elisabeth

      Tusind tak for din besked:)
      Altså for mig er kærnemælkshorn jo en helt klassisk “brød dej” med kærnemælk og med fyld af remonce:) Jeg har aldrig smagt dem hvor de er lave med “sprøde lag” i dejen, – men det lyder bestemt også lækkert:)

      Rigtig dejlig dag:)

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse