Nemme og lækre kærnemælkshorn med marcipanremonce, – så bløde, saftige og med en dejlig sødme.
Dejen er utrolig nem at arbejde med, og hornene holder sig dejligt friske i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Tilsæt evt. 1 æble skåret i små terne i remoncen, det giver en dejlig syre til kærnemælkshornene.
Kærnemælkshorn med marcipan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kærnemælkshorn
- 25 g gær
- 2 dl kærnemælk
- 75 g smør
- 400 g hvedemel
- 1 æg
- 2 1/2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- Evt. lidt olie til hænderne
Remonce
- 150 g marcipan
- 100 g smør, stuetemperatur
- 100 g sukker
Derudover
- 1-2 sammenpiskede æg til pensling
- 1/2 dl perlesukker
- 1 håndfuld hasselnødder, finthakket
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde, hæld kærnemælken over og varm det let op.
- Hæld det over i en røreskål og opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker og æg og rør det let sammen.
- Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen.
- Ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. Smør hænderne med en smule olie og form dejen til en stor bolle, – læg den tilbage i skålen, dæk med film og et klæde, og lad dejen hævet et lunt sted i 1 1/2 times tide.
- Rør i mellemtiden ingredienserne til remoncen sammen.
- Del dejen i 3 stykker, ca. 250 g/stk, og rul hvert stykke ud i en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
- Del hver cirkel i 8 stykker, og læg en teske remonce i den brede ende.
- Rul dejen omkring remoncen, og tryk enderne let sammen så remoncen ikke løber ud. Fordel kærnemælkshornene på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og sørg for at lukningen er under hornene, – så går de ikke op under bagning.
- Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
- Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med hakkede hasselnødder og perlesukker.
- Bag en plade ad gangen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min.
- Lad kærnemælkshornene køle af inden de serveres. Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Dejlig dej at arbejde med, men ikke en kærnemælkhornsdej nærmere en bolledej.
Altialt en dejlig dej i smag og arbejd, men den har ikke den “lagdelte” sprøde konsistens, som jeg synes er karakteristisk for kærnemælkshorn
Hej Elisabeth
Tusind tak for din besked:)
Altså for mig er kærnemælkshorn jo en helt klassisk “brød dej” med kærnemælk og med fyld af remonce:) Jeg har aldrig smagt dem hvor de er lave med “sprøde lag” i dejen, – men det lyder bestemt også lækkert:)
Rigtig dejlig dag:)
Dbh Dianna