Nemme og lækre kærnemælkshorn med marcipanremonce, – så bløde, saftige og med en dejlig sødme.
Dejen er utrolig nem at arbejde med, og hornene holder sig dejligt friske i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Tilsæt evt. 1 æble skåret i små terne i remoncen, det giver en dejlig syre til kærnemælkshornene.

Kærnemælkshorn med marcipan
Ingredienser
Kærnemælkshorn
- 25 g gær
- 2 dl kærnemælk
- 75 g smør
- 400 g hvedemel
- 1 æg
- 2 1/2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- Evt. lidt olie til hænderne
Remonce
- 150 g marcipan
- 100 g smør, stuetemperatur
- 100 g sukker
Derudover
- 1-2 sammenpiskede æg til pensling
- 1/2 dl perlesukker
- 1 håndfuld hasselnødder, finthakket
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde, hæld kærnemælken over og varm det let op.
- Hæld det over i en røreskål og opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker og æg og rør det let sammen.
- Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen.
- Ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. Smør hænderne med en smule olie og form dejen til en stor bolle, – læg den tilbage i skålen, dæk med film og et klæde, og lad dejen hævet et lunt sted i 1 1/2 times tide.
- Rør i mellemtiden ingredienserne til remoncen sammen.
- Del dejen i 3 stykker, ca. 250 g/stk, og rul hvert stykke ud i en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
- Del hver cirkel i 8 stykker, og læg en teske remonce i den brede ende.
- Rul dejen omkring remoncen, og tryk enderne let sammen så remoncen ikke løber ud. Fordel kærnemælkshornene på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og sørg for at lukningen er under hornene, – så går de ikke op under bagning.
- Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
- Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med hakkede hasselnødder og perlesukker.
- Bag en plade ad gangen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min.
- Lad kærnemælkshornene køle af inden de serveres. Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.



Dejlig dej at arbejde med, men ikke en kærnemælkhornsdej nærmere en bolledej.
Altialt en dejlig dej i smag og arbejd, men den har ikke den “lagdelte” sprøde konsistens, som jeg synes er karakteristisk for kærnemælkshorn
Hej Elisabeth
Tusind tak for din besked:)
Altså for mig er kærnemælkshorn jo en helt klassisk “brød dej” med kærnemælk og med fyld af remonce:) Jeg har aldrig smagt dem hvor de er lave med “sprøde lag” i dejen, – men det lyder bestemt også lækkert:)
Rigtig dejlig dag:)
Dbh Dianna