Opskrift på lækre bløde kærnemælkshorn med remonce.Denne opskrift giver 24 stk.
Ret Brød, Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 3 timertimer
Servings 12personer
Ingredienser
Kærnemælkshorn
25ggær
2dlkærnemælk
75gsmør
400ghvedemel
1æg
2 1/2spsksukker
1tsksalt
Evt. lidt olie til hænderne
Remonce
150gmarcipan
100gsmør, stuetemperatur
100gsukker
Derudover
1-2sammenpiskede æg til pensling
1/2dlperlesukker
1håndfuld hasselnødder, finthakket
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, hæld kærnemælken over og varm det let op.
Hæld det over i en røreskål og opløs gæren heri.
Tilsæt sukker og æg og rør det let sammen.
Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen.
Ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne, - det tager ca. 5-8 min. Smør hænderne med en smule olie og form dejen til en stor bolle, - læg den tilbage i skålen, dæk med film og et klæde, og lad dejen hævet et lunt sted i 1 1/2 times tide.
Rør i mellemtiden ingredienserne til remoncen sammen.
Del dejen i 3 stykker, ca. 250 g/stk, og rul hvert stykke ud i en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
Del hver cirkel i 8 stykker, og læg en teske remonce i den brede ende.
Rul dejen omkring remoncen, og tryk enderne let sammen så remoncen ikke løber ud. Fordel kærnemælkshornene på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og sørg for at lukningen er under hornene, - så går de ikke op under bagning.
Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med hakkede hasselnødder og perlesukker.
Bag en plade ad gangen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min.
Lad kærnemælkshornene køle af inden de serveres. Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.