Kæmpe jordbærkage i bradepande - Jordbærkage til mange
Opskrift på kæmpe jordbærkage i bradepande - Jorbærkage til mange.
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Nøgleord Bradepandekage, Dessert til mange, Jordbærkage, Kæmpe kage
Samlet tid 1 timetime45 minutterminutter
Servings 30personer
Calories 480kcal
Ingredienser
540gblødt smør
400gsukker
600gmarcipan, revet
10æg, stuetemperatur
200ghvedemel
1 1/2tskbagepulver
Mascarpone creme
500gmascarpone
1/2lpiskefløde
1 1/2citron, saft og fintrevet skal
160gflormelis
1spskvaniljesukker
Derudover
600gjordbær, skåret i forskellige stykker
Evt. mynte og syre
Sådan gør du
Pisk smør, sukker og marcipan til en lys creme - det tager sagtens 5 minutters tid.Grundet den store mængde gøres det nemmest på en røremaskine. Skrab kanterne ned undervejs.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk mellem hvert æg, til det er arbejdet helt ind i cremen.
Bland mel og bagepulver og sigt det i cremen, og vend det hurtigt sammen. Du kan også piske det i, men pisk endelig ikke for meget.
Fordel kagecremen i en dyb bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 30-35 minutter.Bradepanden er den størrelse der følger med til ovnen - ca. 42x32 cm.
Fordel chokoladen på toppen af den varmekage og lad den smelte, og smør den derefter ud med bagsiden af en ske.Lad chokoladen sætte sig helt inde du fortsætter. Sæt evt. kagen på køl.
Hæld alle ingredienserne til mascarponecremen i en skål, og pisk dem sammen til cremen tykner.
Smør toppen af kagen med mascarponecreme, og fordel jordbærrene på toppen. Pynt evt. med mynte og syre.Opbevar kagen på køl til den skal servers.