Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker og kylling

Jordskokke risotto med kylling

Jordskokkerisotto med kylling
Opskrift på lækker cremet jordskokke risotto med kylling.
Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker og kylling

Cremet jordskokke risotto toppet med saftigt kyllingebryst, – nemt og lækkert.
Jordskokke sæsonen skal nydes, derfor er der igen lavet risotto med de små lækre knolde. Denne gang er den toppet med saftigt kyllingebryst, – det går perfekt sammen med de milde knolde.
Top den evt. også med sprøde jordskokke chips, de er super nemme at lave og de smager fantastisk.

Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker og kylling

Jordskokkerisotto med kylling

Opskrift på lækker cremet jordskokke risotto med kylling.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.36 fra 14 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4

    kyllingebryster

  • 400 g

    risotto ris

  • 400 g

    jordskokker

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 håndfulde

    spinat

  • 3 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 160 g

    parmesan, fintrevet

  • 10 dl

    bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin (eller Noilly Prat, – det smager også dejligt)

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. hjemmelavede jordskokke chips til toppen

  • Revet parmesan og persille

Sådan gør du

  • Skræl jordskokkerne og skær dem ud i små tern på ca. 0,4×0,4 cm.
  • Varm olien op i en gryde ved svag/middel varme, og steg jordskokker, løg og hvidløg af i ca. 15 min., uden det bruner. Krydr med salt og peber.
  • Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad det reducere til det halve.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag/middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., – tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Varm imens en smule olie på en anden pande, krydr kyllingebrysterne med salt og peber og steg dem til de er gennemstegt, – ca. 5 min. på her side alt efter tykkelse. Stil til side og lad dem trække.
  • Rør til sidst revet parmesan og spinat i risottoen, smag til med yderligere salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være blød og cremet.
  • Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves toppet med saftigt kyllingebryst og evt. sprøde jordskokke chips.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker og kylling
Jordskokkerisotto – Opskrift på risotto med jordskokker og kylling
Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker og kylling
Jordskokkerisotto – Opskrift på risotto med jordskokker og kylling

Kommentarer

  1. 5 stars
    Mega lækker som mange af de andre opskrifter fra dig ❤️

    • Hej Randi

      Åhhhh tak for din søde besked, hvor gør det mig glad at høre:)
      Tusind tak fordi du skriver det 🙂

      Kh Dianna

  2. Käthe

    Hvor meget spinat skal der i ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)