Cremet jordskokke risotto toppet med saftigt kyllingebryst, – nemt og lækkert.
Jordskokke sæsonen skal nydes, derfor er der igen lavet risotto med de små lækre knolde. Denne gang er den toppet med saftigt kyllingebryst, – det går perfekt sammen med de milde knolde.
Top den evt. også med sprøde jordskokke chips, de er super nemme at lave og de smager fantastisk.
Jordskokkerisotto med kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
kyllingebryster
- 400 g
risotto ris
- 400 g
jordskokker
- 1
løg, finthakket
- 2 håndfulde
spinat
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 160 g
parmesan, fintrevet
- 10 dl
bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
- 4 dl
tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)
- 1/2 dl
olivenolie
-
Salt og peber
-
Evt. hjemmelavede jordskokke chips til toppen
-
Revet parmesan og persille
Sådan gør du
- Skræl jordskokkerne og skær dem ud i små tern på ca. 0,4x0,4 cm.
- Varm olien op i en gryde ved svag/middel varme, og steg jordskokker, løg og hvidløg af i ca. 15 min., uden det bruner. Krydr med salt og peber.
- Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
- Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad det reducere til det halve.
- Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag/middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
- Varm imens en smule olie på en anden pande, krydr kyllingebrysterne med salt og peber og steg dem til de er gennemstegt, - ca. 5 min. på her side alt efter tykkelse. Stil til side og lad dem trække.
- Rør til sidst revet parmesan og spinat i risottoen, smag til med yderligere salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være blød og cremet.
- Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves toppet med saftigt kyllingebryst og evt. sprøde jordskokke chips.