Klassisk hønsekødssuppe, – en suppe der for mig emmer af barndomsminder. Fyldt med saftig kylling og frisk snittede suppeurter, – godt, varmt og lækkert.
Denne suppe hører et hvert efterår/vinter til, – og bare duften, uhmmm, så er jeg altså tilbage i hyggetøjet hjemme hos mine forældre.
Man kan med fordel lave dobbelt portion, – suppen smager bare endnu bedre dagen efter. Og vil man ikke koge 2 kyllinger, så kan man på 2. dagen fylde suppen med lidt kød og melboller.
Hønsekødssuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllingen
- 1 hel kylling
- 2 bouillonterninger
- 10 hele peberkorn
-
Blandet reste grønt til at koge med, groft snittet
- Vand
- Salt
Fyld
- 6
store gulerødder
- 2 porrer, bruge de grove toppe til at koge med kyllingen
- 1 knoldselleri
-
Salt og peber
Sådan gør du
Kyllingen
- Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
- Tilsæt lidt blandet grøntsager (porretoppe, gulerod eller lignende), lidt hele peberkorn, bouillonterninger og salt, og bring gryden i kog.
- Lad kyllingen koge ved svag varme, under låg, i ca. 45 minutter - skum af undervejs.
- Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og kødet pilles fra, når den er let afkølet. Kog i mellemtiden bouillonen ind ved høj varme, til den har en god smag og mængden er passende til en portion suppen. Sigt den efterfølgende, og hæld suppen tilbage i gryden.
Fyldet
- Skær kyllingen i mundrette bidder og læg den til side.
- Skræl gulerødder og knoldselleriet, og skær i mindre stykker.
- Rens porrerne, skær den øverste grove del af toppen, og snit resten i ringe.
- Hæld alle grøntsagerne i suppe, og lad dem tilberede ved svag til middel varme, til de er møre, men gerne med et let bid.
- Tilsæt kyllingen og lad den varme igennem, og smag suppen til med salt og peber.
- Server suppen rygende varm, med rigeligt friskkværnet peber på toppen, og evt. med et friskbagt flute ved siden af.