Klassisk hønsekødssuppe - Opskrift på hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe

Klassisk hønsekødssuppe - Opskrift på hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe
Opskrift på klassisk hønsekødssuppe med friske suppeurter.
Samlet tid: 2 timer
5 fra 6 stemmer

Klassisk hønsekødssuppe, – en suppe der for mig emmer af barndomsminder. Fyldt med saftig kylling og frisk snittede suppeurter, – godt, varmt og lækkert.
Denne suppe hører et hvert efterår/vinter til, – og bare duften, uhmmm, så er jeg altså tilbage i hyggetøjet hjemme hos mine forældre.
Man kan med fordel lave dobbelt portion, – suppen smager bare endnu bedre dagen efter. Og vil man ikke koge 2 kyllinger, så kan man på 2. dagen fylde suppen med lidt kød og melboller.

Klassisk hønsekødssuppe - Opskrift på hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe

Opskrift på klassisk hønsekødssuppe med friske suppeurter.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kyllingen

  • 1

    god stor kylling

  • Blandet reste grønt til at koge med, groft snittet

  • Salt og peberkorn

Fyld

  • 6

    store gulerødder

  • 2

    porrer, bruge evt. de grove toppe til at koge med kyllingen

  • 1

    lille knoldselleri

  • Salt og peber

Sådan gør du

Kyllingen

  • Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
  • Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
  • Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
  • Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog i mellemtiden bouillonen ind ved høj varme, til den har en god smag og mængden er passende til suppen.

Fyldet

  • Skær kyllingen i mundrette bidder og læg den til side.
  • Skræl gulerødder og knoldselleriet, og skær i mindre stykker.
  • Rens porrerne, skær den øverste grove del af toppen, og snit resten i ringe.
  • Hæld alle grøntsagerne i suppe, og lad dem tilberede ved svag til middel varme, til de er møre som ønsket, - ca. 15-20 min.
  • Tilsæt kyllingen og lad den varme igennem, og smag suppen til med salt og peber.
  • Server suppen rygende varm, med rigeligt peber på toppen, og evt. med et friskbagt flute ved siden af.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Klassisk hønsekødssuppe - Opskrift på hønsekødssuppe
Klassisk hønsekødssuppe – Opskrift på hønsekødssuppe
Klassisk hønsekødssuppe - Opskrift på hønsekødssuppe
Klassisk hønsekødssuppe – Opskrift på hønsekødssuppe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse