Opskrift på den lækreste hjemmelavet vaniljeis
Denne opskrift giver en lille liter is
Author Dianna
Ingredienser
6dl
piskefløde
1dl
pasteuriseret æggeblommer
100g
rørsukker
1polynesisk vaniljestang, eller 1 1/2 tsk god vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Sådan gør du
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og masser dem forsigtigt ind i lidt af sukkeret.
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en cremet masse.
Tilsæt piskefløden lidt ad gangen, og varm derefter massen op til 80 grader hvor den legerer, - ikke over 80 grader.
Hæld massen i en skål og sæt den på køl til den er helt afkølet, 4 grader.
Hæld derefter den iskolde masse på en ismaskine og kør til massen er lidt tykkere end softice.
Fordel ismassen i en bøtte og stil den i fryseren til isen skal spises.
Video
Noter
Vi laver vores ismasse på vores thermomixer, på den måde sikre vi at ismassen ikke kommer over de 80 grader.
Derefter køler vi ismassen ned i vores Blast Chiller, der sørger for en hurtig og effektiv nedkøling.
Den helt almindelige metode med håndmixer, opvarmning i gryde og nedkøling i køleskab fungerer selvfølgelig fuldstændig lige så godt, der tager nedkølings processen bare længere tid.