Hjemmelavet rødkål - Opskrift på hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål, - nemt og virkelig lækkert.
Hjemmelavet rødkål - Opskrift på hjemmelavet rødkål

Lækker hjemmelavet rødkål, – super nemt at lave og helt perfekt til julemaden.
Hjemmelavet rødkål kan på ingen måde sammenlignes med den man køber, – det smager så meget bedre. Kålen har et lækkert bid, den skønneste smag, og du kan selv justere ingredienserne i forhold til den smag du foretrækker.
Rødkål hører sig især julen til, – perfekt til både and og flæskesteg. Men det fungerer også fantastisk til en grillet ribbensteg på en lun sommer dag eller en portion klassiske frikadeller en blæsende efterårsdag.

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen
Hjemmelavet rødkål hører sig til på julebordet, – den er ikke til diskussion;-)
Og fortvivl ikke over de 2 1/2 time det tager, forberedelsen tager et øjeblik, resten er ren simretid.
Har du først prøvet at lave hjemmelavet rødkål tør jeg godt sige at du aldrig kommer til at købe det færdiglavet igen 😉
Husk også en lækker frisk kålsalat til julemaden – klik her for opskriften.

Hjemmelavet rødkål - Opskrift på hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

Opskrift på hjemmelavet rødkål, - nemt og virkelig lækkert.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 60 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    rødkål, fintsnittet

  • 1 1/2 dl ribssaft, koncentreret (eller 1 dl ribsgele + 1/2 dl vand)
  • 1/2 dl

    klar eddike

  • 50 g

    smør

  • 1 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • 1 knsp

    nelliker, stødt - smag til undervejs om den skal have lidt mere

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og svits kålen ved medium varme til den falder sammen, - rør undervejs.
  • Hæld ribssaft, eddike, sukker, salt og nelliker ved og lad rødkålen simre under låg et par timer, - rør undervejs.
  • Smag kålen til og server den lun.
Hjemmelavet rødkål - Opskrift på hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål – Opskrift på hjemmelavet rødkål

Kommentarer

  1. Første gang jeg lavede hjemmelavet rødkål til jule middagen. Klart fan, aldrig mere købe kål. Gav kålen saften af en hel appelsin da jeg lunede den, det synes vi var lækkert.

    • Hej Tina

      Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
      Og appelsin er nemlig super lækkert i rødkålen.

      Rigtig godt nytår 🙂

      Kh Dianna

  2. 5 stars
    Superlækker! Hvor længe kan den holde sig på køl?

    • Hej Tina

      Ej hvor dejligt at høre, – tusind tak 🙂

      Uhhh den holder sig sagtens +en uge, måske også længere, – hvis den opbevares i en tætlukket bøtte.
      Alternativt kan den sagtens fryses 🙂

      Kh Dianna

  3. Jag ær svensk og kan mege godt lige
    Dine opskrifter. Vad menar du med klar ættika ?

    • Hej Anki

      Åh hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙂

      Klar eddike er det samme som lager eddike, – du ved, det man sylter rødbeder, agurker mv. i 🙂

      Kh Dianna

  4. Cecilie

    Hejsa.
    Kan den laves i forvejen?

  5. Skal jeg hælde væsken fra? ☺️

    • Hej Anna

      Jeg plejer at fiske rødkålen op og servere i en skål – men er der meget væde i bunden, ville jeg hælde det meste fra – men ikke det hele. Det holder kålen blød og lækker.

      Kh Dianna

  6. Emilie

    Hej, kan den laves dagen inden og varmes op som man ville med købeversionen? 🙂

  7. Karen Nielsen

    4 stars
    Hvorfor lægger du låg på når du koger rødkålen?
    Jeg har prøvet at koge både med låg på og uden låg, må sige at jeg langt foretrækker kålen der er kogt uden låg.

    • Hej Karen

      Det har jeg altid gjort. Ved at beholde låget på holder du på dampen og varmen, så kålen tilberedes jævnt og hurtigere – og samtidig beholder den flotte farve.
      Derudover synes jeg kålen forbliver mere saftig når den tilberedes under låg – men det skal man naturligvis gøre som man ønsker det.

      Kh Dianna

  8. Vibeke

    Hvis man skyller glasset med atamon og evt. kommer en lille sjat i glasset sammen med den færdige rødkål, kan rødkålen holde sig på køl i flere måneder

  9. Camilla

    5 stars
    Slut med købekål! Nem og lækker opskrift. Skal serveres juleaften. Har lavet den et par dage i forvejen og så luner jeg den op. Har også lige brugt lidt som topping på pålæg. Også lækkert!

    • Hej Camilla

      Åhhh hvor er det dejligt at høre:) Tusind tak fordi du skriver det:)

      Rigtig glædelig jul:)

      Kh Dianna

  10. Vivi Ann Damtoft Abildgaard

    5 stars
    Super nem og sindssyg rødkål. Den var et kæmpe hit, kan klart anbefales.

  11. Kaj bank

    Hej jeg fulgte opskriften og det smager godt
    Jeg lavede alt for meget så jeg kom det på glas og lagen kom jeg atamon i og varmede det op til 75 g og kom det i glasset
    Kaj

    • Hej Kaj

      Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
      Faktisk kan du også fryse det ned, men god ude med atamonen 🙂

      Kh Dianna

  12. 5 stars
    Supernemt og lækker opskrift . Min kæreste bryder sig ikke så meget om rødkål, men denne kunne han godt lide. Slut med at købe rødkål for eftertiden. Jeg lagde resten i fryseren, men kan se at det også kan opbevares i glas, hvilket jeg egentlig også ville have prøvet, men det endte i fryseren (det vi ikke fik spist i dag)

  13. Elsebeth

    5 stars
    Tak for din dejlige opskrift – uden alle mulige alt for mange mærkelige krydderier som ikke passer mig. Hvis der skal være bid i kålen laver jeg rødkålssalat. Det er som syltede rødbeder og agurksalat – less is more.

4.50 from 60 votes (54 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)