
Lækker hjemmelavet rødkål, – det smager altså bare meget bedre end det man køber og så er det altså super nemt at lave.
Rødkål hører sig især julen til, men det fungerer altså også formidabelt til en grillet ribbensteg eller klassiske frikadeller forår, sommer og efterår.
Ingredienser
- 500 g
rødkål, fintsnittet
- 1 1/2 dl ribssaft, koncentreret (eller 1 dl ribsgele + 1/2 dl vand)
- 1/2 dl
klar eddike
- 50 g
smør
- 1 spsk
sukker
- 1 tsk
salt
- 1 knsp
nelliker, stødt - smag til undervejs om den skal have lidt mere
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og svits kålen ved medium varme til den falder sammen, - rør undervejs.
- Hæld ribssaft, eddike, sukker, salt og nelliker ved og lad rødkålen simre under låg et par timer, - rør undervejs.
- Smag kålen til og server den lun.

