Hjemmelavet rødkål - Opskrift på hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål, - nemt og virkelig lækkert.
Hjemmelavet rødkål - Opskrift på hjemmelavet rødkål

Lækker hjemmelavet rødkål, – super nemt at lave og helt perfekt til julemaden.
Hjemmelavet rødkål kan på ingen måde sammenlignes med den man køber, – det smager så meget bedre. Kålen har et lækkert bid, den skønneste smag, og du kan selv justere ingredienserne i forhold til den smag du foretrækker.
Rødkål hører sig især julen til, – perfekt til både and og flæskesteg. Men det fungerer også fantastisk til en grillet ribbensteg på en lun sommer dag eller en portion klassiske frikadeller en blæsende efterårsdag.

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen
Hjemmelavet rødkål hører sig til på julebordet, – den er ikke til diskussion;-)
Og fortvivl ikke over de 2 1/2 time det tager, forberedelsen tager et øjeblik, resten er ren simretid.
Har du først prøvet at lave hjemmelavet rødkål tør jeg godt sige at du aldrig kommer til at købe det færdiglavet igen 😉
Husk også en lækker frisk kålsalat til julemaden – klik her for opskriften.

Hjemmelavet rødkål - Opskrift på hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

Opskrift på hjemmelavet rødkål, - nemt og virkelig lækkert.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.48 fra 55 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    rødkål, fintsnittet

  • 1 1/2 dl ribssaft, koncentreret (eller 1 dl ribsgele + 1/2 dl vand)
  • 1/2 dl

    klar eddike

  • 50 g

    smør

  • 1 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • 1 knsp

    nelliker, stødt - smag til undervejs om den skal have lidt mere

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og svits kålen ved medium varme til den falder sammen, - rør undervejs.
  • Hæld ribssaft, eddike, sukker, salt og nelliker ved og lad rødkålen simre under låg et par timer, - rør undervejs.
  • Smag kålen til og server den lun.
Hjemmelavet rødkål - Opskrift på hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål – Opskrift på hjemmelavet rødkål

Kommentarer

  1. Første gang jeg lavede hjemmelavet rødkål til jule middagen. Klart fan, aldrig mere købe kål. Gav kålen saften af en hel appelsin da jeg lunede den, det synes vi var lækkert.

    • Hej Tina

      Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
      Og appelsin er nemlig super lækkert i rødkålen.

      Rigtig godt nytår 🙂

      Kh Dianna

  2. 5 stars
    Superlækker! Hvor længe kan den holde sig på køl?

    • Hej Tina

      Ej hvor dejligt at høre, – tusind tak 🙂

      Uhhh den holder sig sagtens +en uge, måske også længere, – hvis den opbevares i en tætlukket bøtte.
      Alternativt kan den sagtens fryses 🙂

      Kh Dianna

  3. Jag ær svensk og kan mege godt lige
    Dine opskrifter. Vad menar du med klar ættika ?

    • Hej Anki

      Åh hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙂

      Klar eddike er det samme som lager eddike, – du ved, det man sylter rødbeder, agurker mv. i 🙂

      Kh Dianna

  4. Cecilie

    Hejsa.
    Kan den laves i forvejen?

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)