Frisk kålsalat - Opskrift på kålsalat med appelsin og valnødder

Frisk kålssalat med appelsin og valnødder

Frisk kålssalat med appelsin og valnødder, – perfekt til julebordet, og andre kødretter. Den friske og let syrlige smag passer perfekt sammen med den fede julemiddag og er altid at finde på julebordet herhjemme.
Det er yderst simpel og kan hurtigt bikses sammen på ingen tid.

Frisk kålssalat med appelsin og valnødder

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 10 min.

Opskrift på en frisk og lækker kålssalat med appelsin og valnødder

Ingredienser

  • 1/2 rødt spidskål, fintsnittet - rødkål kan også bruges, det er dog mere groft og bittert i smagen
  • 2 stilke grønkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk eddike, - gerne en med lidt smag
  • 1 tsk honning
  • 1 appelsin, - fileter heraf
  • 1/2 appelsin, saften heraf
  • 1 håndfuld valnødder, knust i hånden
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Overhæld grønkålen med kogende vand og skyl den derefter i rigeligt kold vand.

2

Dup bladene helt tørre og hak dem derefter fint.

3

Vend spidskålen med grønkålen og halvdelen af appelsin fileterne.

4

Bland marinaden og vend kålen heri ca. 10 min inden servering.

5

Pynt med valnødder og resten af appelsin fileterne.

Frisk kålsalat - Opskrift på kålsalat med appelsin og valnødder
Frisk kålsalat – Opskrift på kålsalat med appelsin og valnødder
Frisk kålsalat - Opskrift på kålsalat med appelsin og valnødder
Frisk kålsalat – Opskrift på kålsalat med appelsin og valnødder

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*