Lækkert hjemmelavet knækbrød, super nemt og hurtigt at lave, og så smager det bare fantastisk.
Denne opskrift på hjemmelavet knækbrød er fyldt med en masse forskellige frø og kerner, – men du kan sagtens variere det efter dine egne favoritter.
Hjemmelavet knækbrød smager bare helt fantastisk, og det holder sig i evigheder i en tætlukket bøtte eller pose.
Server en portion hjemmelavet knækbrød til f.eks. denne her oste tallerken – klik her, spis det til morgenmad, mellem måltid eller en aftensnack.
Hjemmelavet knækbrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 dl
vand
- 1 dl
raps eller olivenolie
- 1 tsk
bagepulver
- 3 1/2 dl
hvedemel
- 2 tsk
salt, fint
- 1 1/2 dl
havregryn
- 1 dl
solsikkekerner
- 1 dl
lys sesamfrø
- 1 dl
græskarkerner
- 1 dl
hørfrø
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt derefter vand og olie.
- Rør det sammen med en ske eller gaffel.
- Del dejen i to, og rul hver del ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm tykt.
- Placer bagepapiret med dejen på, på en bageplade og rids dejen i de ønskede størrelser knækbrød.
- Bag en bageplade ad gangen i en forvarmet ovn i ca. 20-22 min., ved 200 grader, almindelig ovn.
- Lad dine knækbrød afkøle på en rist inden de pakkes i en lufttæt beholder.
Noter
Ønsker man at bage begge på en gang kan det gøres på varmluft ved ca. 180 grader i 15-20 min, - byt gerne om på pladerne undervejs.