Skøn opskrift på hjemmelavet ketchup, – super nem at lave og så smager den frisk og lækkert.
Hvorfor lave sin egen ketchup? Jaaa, – hvorfor ikk’?! 🙂 Det er da meget sjovt at servere sin hjemmelavede ketchup til sommerens grill aftener, – og når det nu alligevel er så nemt, ikk´;o)
Og nu skal man jo ikke forvente en ketchup der smager af Heinz, – men så er idéen med at lave det selv måske også lidt lige gyldig.
Den smager frisk af tomat, god syre/sødme, og kun tilsat rene råvarer.
Ønsker du en mere sød ketchup kan du tilsætte 20 g brun farin mere, – jeg foretrækker den dog ikke for sød.
Hjemmelavet ketchup
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 ds hakkede tomater, polpa eller passata (800 g i alt)
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 3/4 dl
æblecidereddike
- 80 g
brun farin
- 1
løg, finthakket
- 1 fed
hvidløg, finthakket
- 1 tsk
salt
- 1/4 tsk
stødt peber
- 1 knsp
stødt spidskommen
- 1 knsp
stødt nelliker
- 1 knsp
stødt kanel
- 2 spsk
olie
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde og steg løg og hvidløg klare.
- Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier (undtagen salt og peber), og steg med et par minutter.
- Hæld æblecidereddiken over og lad den varme med et par minutter.
- Tilsæt tomaterne, brun farin, salt og peber og lad nu ketchuppen simre i 1 ½ - 2 timer ved middel varme. Lad grydelåget ligge på skrå så gryden kan komme af med dampen.
- Hæld ketchuppen i en blender, og blend den helt glat. Smag evt. til om den mangler syre, sødme eller krydderier. Men vær opmærksom på at den ændrer smag/styrke når den køler af.
- Hæld ketchuppen på et skoldet sylteglas eller lignende, og stil den på køl og lad den køle helt af inden beholderen lukkes tæt. Ketchuppen kan holde sig en uges tid på køl.
En fantastisk ketchup – har pt. en masse tomater i mit drivhus og ville lave noget ketchup. Forsøgte to gange med opskrifter, jeg fandt på nettet, men desværre ingen succes, før jeg prøvede din. Brugte dog rigtige tomater, men sikke det smagte – selv mit meget kræsne barn syntes, at det var godt.
Tak for en god opskrift 🙂
Hej Ania
Ej hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna