Hjemmelavet ketchup - Opskrift på tomat ketchup

Hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup
Opskrift på nem og lækker hjemmelavet ketchup.
Denne portion giver ca. 6 dl færdig ketchup.
Hjemmelavet ketchup - Opskrift på tomat ketchup

Skøn opskrift på hjemmelavet ketchup, – super nem at lave og så smager den frisk og lækkert.
Hvorfor lave sin egen ketchup? Jaaa, – hvorfor ikk’?! 🙂 Det er da meget sjovt at servere sin hjemmelavede ketchup til sommerens grill aftener, – og når det nu alligevel er så nemt, ikk´;o)
Og nu skal man jo ikke forvente en ketchup der smager af Heinz, – men så er idéen med at lave det selv måske også lidt lige gyldig.
Den smager frisk af tomat, god syre/sødme, og kun tilsat rene råvarer.
Ønsker du en mere sød ketchup kan du tilsætte 20 g brun farin mere, – jeg foretrækker den dog ikke for sød.

Hjemmelavet ketchup - Opskrift på tomat ketchup

Hjemmelavet ketchup

Opskrift på nem og lækker hjemmelavet ketchup.
Denne portion giver ca. 6 dl færdig ketchup.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 ds hakkede tomater, polpa eller passata (800 g i alt)
  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 3/4 dl

    æblecidereddike

  • 80 g

    brun farin

  • 1

    løg, finthakket

  • 1 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    salt

  • 1/4 tsk

    stødt peber

  • 1 knsp

    stødt spidskommen

  • 1 knsp

    stødt nelliker

  • 1 knsp

    stødt kanel

  • 2 spsk

    olie

Sådan gør du

  • Varm olien i en gryde og steg løg og hvidløg klare.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier (undtagen salt og peber), og steg med et par minutter.
  • Hæld æblecidereddiken over og lad den varme med et par minutter.
  • Tilsæt tomaterne, brun farin, salt og peber og lad nu ketchuppen simre i 1 ½ - 2 timer ved middel varme. Lad grydelåget ligge på skrå så gryden kan komme af med dampen.
  • Hæld ketchuppen i en blender, og blend den helt glat. Smag evt. til om den mangler syre, sødme eller krydderier. Men vær opmærksom på at den ændrer smag/styrke når den køler af.
  • Hæld ketchuppen på et skoldet sylteglas eller lignende, og stil den på køl og lad den køle helt af inden beholderen lukkes tæt. Ketchuppen kan holde sig en uges tid på køl.
Hjemmelavet ketchup - Opskrift på tomat ketchup
Hjemmelavet ketchup – Opskrift på tomat ketchup
Hjemmelavet ketchup - Opskrift på tomat ketchup
Hjemmelavet ketchup – Opskrift på tomat ketchup
https://gourministeriet.dk/hvid-boennesuppe-med-krydrede-koedboller/
https://gourministeriet.dk/hvid-boennesuppe-med-krydrede-koedboller/
Hjemmelavet ketchup - Opskrift på tomat ketchup
Hjemmelavet ketchup – Opskrift på tomat ketchup

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)