Hjemmelavet bearnaiseessens er super nemt at lave, og så kræver det ganske få ingredienser.
Og en godt hjemmelavet bearnaise sauce, den fortjener næsten en hjemmelavet bearnaise essens. I hvertfald, hvis tid, overskud og ingredienserne er til det. Opbevar den i en skoldet beholder på køl til den skal bruges, – den holder sig fint i 2-3 uger.
Jeg laver min bearnaise essens på hvidvinseddike og hvidvin, – du kan godt erstatte hvidvinen med vand og hvidvinseddiken med almindelig eddike, – men jeg foretrækker det som det står i opskriften.
Hvor meget bearnaise essens man bruger til sin bearnaise sauce er lidt en smagssag. Med min hjemmelavede bearnaise essens bruger jeg ca. 3 spiseskefulde til 1 portion bearnaise sauce. Du kan altid tilsætte mere når saucen skal smages til, – men det er svært at fjerne syren hvis du har tilsat for meget.
Så prøv dig frem når du laver saucen.

Hjemmelavet bearnaise essens
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 dl hvidvin
- 5-6 stilke frisk estragon (gem evt. bladene til saucen) – eller 1 1/2 spæk tørret
- 2 skalotteløg, finthakket
- 7 peberkorn
- Ein smule salt
Sådan gør du
- Hak løget fint og hæld det i en gryde sammen med hvidvinseddike, hvidvin, peberkort, estragon og et nip salt.
- Bring grydens indhold i kog, og lad den simre ved middel varme, til den er reduceret til ca. det halve.
- Hæld bearnaise essensen igennem en finmasket sigte, og lad den køle let af.Opbevar på køl i en tætlukket beholder til den skal bruges.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.
Hej kan man bruge essen med det samme efter den er lavet?
Hej Nicki
Det kan du sagtens ja 🙂
Kh Dianna
Hvor længe kan den holde sig?
Hej Louise
Uhhh den kan holde længe. I en steril flaske og på køl, så burde den fint kunne klare 1-2 måneder 🙂
Kh Dianna