Hjemmelavet bearnaise essens

Hjemmelavet bearnaise essens

Hjemmelavet bearnaise essens
Opskrift på hjemmelavet bearnaise essens.
Denne portion giver til ca. 2 portioner hjemmelavet bearnaise sauce.
Hjemmelavet bearnaise essens

Hjemmelavet bearnaiseessens er super nemt at lave, og så kræver det ganske få ingredienser.
Og en godt hjemmelavet bearnaise sauce, den fortjener næsten en hjemmelavet bearnaise essens. I hvertfald, hvis tid, overskud og ingredienserne er til det. Opbevar den i en skoldet beholder på køl til den skal bruges, – den holder sig fint i 2-3 uger.
Jeg laver min bearnaise essens på hvidvinseddike og hvidvin, – du kan godt erstatte hvidvinen med vand og hvidvinseddiken med almindelig eddike, – men jeg foretrækker det som det står i opskriften.
Hvor meget bearnaise essens man bruger til sin bearnaise sauce er lidt en smagssag. Med min hjemmelavede bearnaise essens bruger jeg ca. 3 spiseskefulde til 1 portion bearnaise sauce. Du kan altid tilsætte mere når saucen skal smages til, – men det er svært at fjerne syren hvis du har tilsat for meget.
Så prøv dig frem når du laver saucen.

Hjemmelavet bearnaise essens

Hjemmelavet bearnaise essens

Opskrift på hjemmelavet bearnaise essens.
Denne portion giver til ca. 2 portioner hjemmelavet bearnaise sauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Keyword: Bearnaise sauce
Samlet tid: 10 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 dl hvidvin
  • 5-6 stilke frisk estragon (gem evt. bladene til saucen) – eller 1 1/2 spæk tørret
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 7 peberkorn
  • Ein smule salt

Sådan gør du

  • Hak løget fint og hæld det i en gryde sammen med hvidvinseddike, hvidvin, peberkort, estragon og et nip salt.
  • Bring grydens indhold i kog, og lad den simre ved middel varme, til den er reduceret til ca. det halve.
  • Hæld bearnaise essensen igennem en finmasket sigte, og lad den køle let af.
    Opbevar på køl i en tætlukket beholder til den skal bruges.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)