Semidried tomater, langtidsbagte tomater eller soltørrede tomater, – kært barn har mange navne, og ikke desto mindre smager de helt fantastisk.
de langtidsbagte tomater udvikler den lækreste sødme, og tomaterne kan bruges i alt fra pasta retter, til marinader, i salater og sandwich.
Jeg bruger soltørrede tomater i virkelig mange retter, – jeg elsker smagen de giver.
Jeg overhælder gerne mine soltørrede tomater med olie, – dels for at de holder længere, men olien får også en skøn smag når de har trukket i nogle dage. Virkelig lækker at bruge til pastasalater og lignende.
Lægger jeg mine hjemmelavede soltørrede tomater i olie kan jeg sagtens finde på at tilsætte ekstra tørrede krydderier, – oregano, basilikum eller lignende. Simpelthen for at krydre olien så meget som muligt, naturligvis uden at overdrive.

Hjemmelavede soltørrede tomater – Langtidsbagte tomater
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g cherrytomater
- 4 kviste rosmarin
- 5-6 kviste timian, bladene heraf
- Olivenolie
- Friskkværnet peber
- Flage salt
Sådan gør du
- Halver tomaterne og læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dryp med lidt olivenolie, drys med timianbladene, og fordel kvistene af rosmarin.
- Krydr med friskkværnet peber og lidt flagesalt.
- Bag tomaterne i en forvarmet ovn ved 100 grader, almindelig ovn, i ca. 3 1/2-4 timer.*Bag dem i midten af ovnen.
- Opbevar de soltørrede tomater på køl i en lufttæt beholder, – der holder de i en god uges tid.– Eller overhæld dem med olivenolie, og opbevar dem på køl i et lukket glas, – så holder de fint en måneds tid.
