Hjemmelavede soltørrede tomater - Opskrift på langtidsbagte tomater

Hjemmelavede soltørrede tomater – Langtidsbagte tomater

Hjemmelavede soltørrede tomater - Langtidsbagte tomater
Opskrift på lækre semidried tomater, - langtidsbagte tomater i ovnen med krydderurter.
Hjemmelavede soltørrede tomater - Opskrift på langtidsbagte tomater

Semidried tomater, langtidsbagte tomater eller soltørrede tomater, – kært barn har mange navne, og ikke desto mindre smager de helt fantastisk.
de langtidsbagte tomater udvikler den lækreste sødme, og tomaterne kan bruges i alt fra pasta retter, til marinader, i salater og sandwich.
Jeg bruger soltørrede tomater i virkelig mange retter, – jeg elsker smagen de giver.
Jeg overhælder gerne mine soltørrede tomater med olie, – dels for at de holder længere, men olien får også en skøn smag når de har trukket i nogle dage. Virkelig lækker at bruge til pastasalater og lignende.
Lægger jeg mine hjemmelavede soltørrede tomater i olie kan jeg sagtens finde på at tilsætte ekstra tørrede krydderier, – oregano, basilikum eller lignende. Simpelthen for at krydre olien så meget som muligt, naturligvis uden at overdrive.

Hjemmelavede soltørrede tomater - Opskrift på langtidsbagte tomater

Hjemmelavede soltørrede tomater – Langtidsbagte tomater

Opskrift på lækre semidried tomater, – langtidsbagte tomater i ovnen med krydderurter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.79 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Grøntsager, Salat tilbehør, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer 50 minutter
Samlet tid: 4 timer
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g cherrytomater
  • 4 kviste rosmarin
  • 5-6 kviste timian, bladene heraf
  • Olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • Flage salt

Sådan gør du

  • Halver tomaterne og læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Dryp med lidt olivenolie, drys med timianbladene, og fordel kvistene af rosmarin.
  • Krydr med friskkværnet peber og lidt flagesalt.
  • Bag tomaterne i en forvarmet ovn ved 100 grader, almindelig ovn, i ca. 3 1/2-4 timer.
    *Bag dem i midten af ovnen.
  • Opbevar de soltørrede tomater på køl i en lufttæt beholder, – der holder de i en god uges tid.
    – Eller overhæld dem med olivenolie, og opbevar dem på køl i et lukket glas, – så holder de fint en måneds tid.
Hjemmelavede soltørrede tomater - Opskrift på langtidsbagte tomater
Hjemmelavede soltørrede tomater – Opskrift på langtidsbagte tomater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)