Semidried tomater, langtidsbagte tomater eller soltørrede tomater, – kært barn har mange navne, og ikke desto mindre smager de helt fantastisk.
de langtidsbagte tomater udvikler den lækreste sødme, og tomaterne kan bruges i alt fra pasta retter, til marinader, i salater og sandwich.
Jeg bruger soltørrede tomater i virkelig mange retter, – jeg elsker smagen de giver.
Jeg overhælder gerne mine soltørrede tomater med olie, – dels for at de holder længere, men olien får også en skøn smag når de har trukket i nogle dage. Virkelig lækker at bruge til pastasalater og lignende.
Lægger jeg mine hjemmelavede soltørrede tomater i olie kan jeg sagtens finde på at tilsætte ekstra tørrede krydderier, – oregano, basilikum eller lignende. Simpelthen for at krydre olien så meget som muligt, naturligvis uden at overdrive.
Hjemmelavede soltørrede tomater – Langtidsbagte tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g cherrytomater
- 4 kviste rosmarin
- 5-6 kviste timian, bladene heraf
- Olivenolie
- Friskkværnet peber
- Flage salt
Sådan gør du
- Halver tomaterne og læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dryp med lidt olivenolie, drys med timianbladene, og fordel kvistene af rosmarin.
- Krydr med friskkværnet peber og lidt flagesalt.
- Bag tomaterne i en forvarmet ovn ved 100 grader, almindelig ovn, i ca. 3 1/2-4 timer.*Bag dem i midten af ovnen.
- Opbevar de soltørrede tomater på køl i en lufttæt beholder, – der holder de i en god uges tid.– Eller overhæld dem med olivenolie, og opbevar dem på køl i et lukket glas, – så holder de fint en måneds tid.
Kan man ikke starte med at lave en lage med olie og krydderierne og så lægge de rå halve tomater forsigtigt deri og så op på bagepladen?
fantastisk dejligt til alt mad
Tusind tak for de søde ord Henny 🙂
Kh Dianna