Opskrift på fiskefrikadeller med laks

Hjemmelavede fiskefrikadeller med laks

Vi elsker fiskefrikadeller herhjemme, og de bliver oftest serveret med en god skive rugbrød, remoulade, citron og gerne en skål spidskålssalat med masser af dild ved siden af.

Hjemmelavede fiskefrikadeller med laks

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Ingredienser

  • 700 g frisk laks, - vi køber færøsk laks hos fiskehandleren
  • 300 g hvid fisk, - gerne torsk
  • 2 løg, finthakket eller blendet
  • 2 æg
  • 1 - 2 dl sødmælk
  • 3 spsk mel
  • 1 bundt dild, finthakket
  • 2 tsk salt, ca.
  • Peber
  • Olie og smør til stegning
  • Derudover
  • Rugbrød
  • Citron
  • Remoulade
  • Evt. lidt fintsnittet spidskål vendt med lidt finthakket didl

Fremgangsmåde

1

Tjek fisken og fjern evt. ben, skind mv. og skyld evt. stykkerne og dup dem tørre.

2

Skær fisken i grove tern og blend dem til en fin masse, - her bruger vi vores Thermomixer.

3

Tilsæt æg, mælk, mel, salt, peber og finthakket didl og rør det godt rundt i farsen.

4

Smelt en god klat smør på panden og tilsæt lidt olivenolie.

5

Form fiskefrikadeller med en ske og steg dem ved middel høj varme til de er gyldne og gennemstegt.

Noter

Når jeg laver fiskefrikadeller steger jeg oftest en lille klat fars først, for at sikre de er korrekt krydret med salt og peber, - på den måde sikre du det bedste resultat af dine fiskefrikadeller.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*