Lækker hindbærmoussekage med kiksebund og et strejf af lakrids. Smuk og enkelt og med den skønneste smag af friske hindbær. Den er utrolig nem at lave og så smager den altså af sol og sommer.
Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen og pyntes inden servering.
Hindbærmoussekage med et strejf af lakrids
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 225 g havrekiks
- 125 g smør
- 60 g mandler
- 3 spsk frysetørrede hindbær
- 1 1/2 tsk lakridspulver eller granulat
Hindbærsirup til hindbærmousse*
- 400 g hindbær frost eller friske
- 180 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1/2 citron, saften heraf
Hindbærmousse
- 3 1/2 dl piskefløde
- 250 g græsk yoghurt
- 2 1/2 dl hindbær sirup*
- 4 1/2 blade husblas
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
- Friske hindbær og jordbær
- Hindbærkugler med lakrids
- Mynte eller citronmelisse
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde og sluk for blusset.
- Blend kiksene til en fin mel og hæld det oven i smørret.
- Blend mandlerne til de er finthakkede, de skal gerne have lidt struktur.
- Bland også dem i blandingen med smør og kiksemel, og rør til sidst de frysetørrede hindbær og lakridspulver i.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen.
- Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kikse/nødde massen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen.
- Stil på køl og lad den hvile mens hindbærmoussen laves.
Hindbærsirup
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule sukker.
- Hæld hindbær, sukker, vanilje, vaniljestang og citronsaft i en gryde og kog op.
- Lad det koge ved middel varme i ca. 5 min. til bærrene er kogt ud.
- Sigt igennem en finmasket sigte, og mas let for at få alt saften ud, – du skal have ca. 2 ½ dl hindbærsirup.
- Hæld tilbage i en kasserolle og lad stå ved svag varme mens moussen gøres klar.
Hindbærmousse
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Vrid husblas bladene fri for vand, og rør dem ud i den varme hindbærsirup (sluk for blusset), et ad gangen. Lad siruppen køle af til ca. 30 grader.
- Piske imens fløden til en blød flødeskum.
- Rør yoghurt og hindbærsirup sammen i en skål, til en ensartet masse. Tilsæt siruppen lidt ad gangen, så er det nemmere at røre sammen.
- Vend flødeskummen i ovenstående masse ad et par omgange, – sørg for ikke at slå for meget luft ud af moussen.
- Hæld moussen over kiksebunden og bank forsigtigt kagen i bordet et par gange for at slå luftboblerne til overfladen. Stil på køl i min. 3 timer eller til den har sat sig, – gerne natten over.
- Befri forsigtigt moussekagen for kageplastet, og stil den på et serveringsfad.
- Pynt kagen med friske hindbær og jordbær, hindbær/lakrids kugler og citronmelisse.
Hejsa
Ser super lækker ud.
Du skriver en kage med hvid chokolade… men i opskriften er der ikke chokolade?
Hvordan laver du hindbærkugler med lakrids?
Hej Camilla
Åh for søren, – det er en fejl. Lavede den nemlig om så den blev uden chokolade for at den blev mere frisk:) Men du kan godt tilsætte 100g hvid smeltet chokolade, det smager skønt, men den bliver lidt sødere:)
Kuglerne der er pyntet med er købt i Kvickly, – de står ved chokoladerne:)
Kh Dianna
Hejsa.
Kan man lave hindbær sirupen i forvejen og fryse den ned..? Skal nemlig lave mousse til 10 kager.
Med venlig hilsen
Mette
Hej Mette
Ja det kan du sagtens gøre, uden problemer:)
Kh Dianna