Helstegt citronkylling - Opskrift på kylling stegt på rotisseri

Helstegt citronkylling med timian og knuste kartofler

Helstegt citronkylling med timian og knuste kartofler
Opskrift på citronkylling med timian og hvidløg, stegt på rotisseri.
Helstegt citronkylling - Opskrift på kylling stegt på rotisseri

Helstegt citronkylling på rotisseri, – en skøn måde at tilberede en saftig kylling på.
Jeg har fyldt min kylling med citronbåde, hvidløg og masser af frisk timian, – og løbende penslet den med en lækker citron/timian marinade.
Kyllingen kan naturligvis også tilberedes i ovnen. Sæt ovnen på 150 grader og steg kyllingen i ca. 1 1/2 times tid, – eller til den når en kerne temperatur på 72 grader – ovne varmer forskelligt, så brug stegetermometer. Skru evt. op for varmen for at få skindet sprødt de sidste ca. 10 minutter.

Helstegt citronkylling - Opskrift på kylling stegt på rotisseri

Helstegt citronkylling med timian og knuste kartofler

Opskrift på citronkylling med timian og hvidløg, stegt på rotisseri.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.72 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    stor frilandskylling

  • 3 fed

    hvidløg, knuste

  • 2

    citroner

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1 håndfuld

    frisk timian

  • Salt og peber

Knuste kartofler

  • 1,2 kg

    mellem store kartofler

  • 80 g

    smør

  • 3 fed

    hvidløg

  • 1 håndfuld

    persille, finthakket

  • 50 g

    parmesan, fintrevet

  • Salt og peber

Sådan gør du

Citronkylling

  • Tænd grillen og varm den godt op til ca. 140-150 grader.
  • Rens kyllingen grundigt, dup den tør og tag en god håndfuld salt og krydr kyllingen indvendigt og udvendigt.
  • Skær citronerne i både og pres saften ud i en skål, - citronbådene skal bruges til at putte i kyllingen.
  • Hak 3-4 stilke timian og bland dem sammen med citronsaften. Tilsæt olien og smag til med salt og peber.
  • Bland citronbådene med en håndfuld frisk timian og de knuste hvidløg, og fyld kyllingen.
    Luk den til sidst med en kødnål.
  • Sæt kyllingen på rotisseriet og pensl den med marinaden, - gerne flere gange undervejs. Grill kyllingen i en lukket grill i ca. 1 1/2 time, til skindet er sprødt og gyldent, og til den når en kerne temperatur på 72 grader.
    Skru evt. op for varmen til sidste, hvis skindet mangler sprødhed.
  • Lad kyllingen hvile på et spækbræt i ca. 15 min. inden den skæres ud.

Knuste kartofler

  • Kog kartoflerne ved middel varme i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 min. Kartoflerne skal være helt møre men må ikke koge ud.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og læg dem på et spækbræt så overfladen lige tørrer ind.
  • Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv, og mas dem derefter forsigtigt, gerne med en kartoffelmoser, på den måde får de nogle små forhøjninger.
  • Placer kartoflerne i et ovnfast fad eller på en bagelade beklædt med bagepapir.
  • Tag en skefuld af smør blandingen og hæld det ud over hver kartoffel, og tag derefter og drys et fint lag parmesan ud over kartoflerne.
  • Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20-30 min. til de er gyldne og sprøde på toppen.

Kommentarer

  1. Annette

    Jeg er ved at lave denne opskrift. Når du skriver smørblandingen, er det så smør blandet med presset hvidløg og hakket persille?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)