Helstegt citronkylling med timian og knuste kartofler
Opskrift på citronkylling med timian og hvidløg, stegt på rotisseri.
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1
stor frilandskylling
3fed
hvidløg, knuste
2
citroner
1/2dl
olivenolie
1håndfuld
frisk timian
Salt og peber
Knuste kartofler
1,2kg
mellem store kartofler
80g
smør
3fed
hvidløg
1håndfuld
persille, finthakket
50g
parmesan, fintrevet
Salt og peber
Sådan gør du
Citronkylling
Tænd grillen og varm den godt op til ca. 140-150 grader.
Rens kyllingen grundigt, dup den tør og tag en god håndfuld salt og krydr kyllingen indvendigt og udvendigt.
Skær citronerne i både og pres saften ud i en skål, - citronbådene skal bruges til at putte i kyllingen.
Hak 3-4 stilke timian og bland dem sammen med citronsaften. Tilsæt olien og smag til med salt og peber.
Bland citronbådene med en håndfuld frisk timian og de knuste hvidløg, og fyld kyllingen. Luk den til sidst med en kødnål.
Sæt kyllingen på rotisseriet og pensl den med marinaden, - gerne flere gange undervejs. Grill kyllingen i en lukket grill i ca. 1 1/2 time, til skindet er sprødt og gyldent, og til den når en kerne temperatur på 72 grader.Skru evt. op for varmen til sidste, hvis skindet mangler sprødhed.
Lad kyllingen hvile på et spækbræt i ca. 15 min. inden den skæres ud.
Knuste kartofler
Kog kartoflerne ved middel varme i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 min. Kartoflerne skal være helt møre men må ikke koge ud.
Hæld vandet fra kartoflerne og læg dem på et spækbræt så overfladen lige tørrer ind.
Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv, og mas dem derefter forsigtigt, gerne med en kartoffelmoser, på den måde får de nogle små forhøjninger.
Placer kartoflerne i et ovnfast fad eller på en bagelade beklædt med bagepapir.
Tag en skefuld af smør blandingen og hæld det ud over hver kartoffel, og tag derefter og drys et fint lag parmesan ud over kartoflerne.
Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20-30 min. til de er gyldne og sprøde på toppen.