Hakkebøf - Opskrift på hakkebøf med spejlæg og lun linsesalat

Hakkebøf med spejlæg og varm linsesalat

Hakkebøf med spejlæg og varm linsesalat
Opskrift på en klassisk hakkebøf serveret med spejlæg og varm linsesalat
Hakkebøf - Opskrift på hakkebøf med spejlæg og lun linsesalat

Herhjemme elsker vi en god hakkebøf både serveret klassisk med bløde løg og pandesauce men også med anderledes og lidt sundere tilbehør.
Denne opskrift er på en klassisk dansk hakkebøf serveret med spejlæg og en lækker lun linsesalat med varme krydderier.

Hakkebøf - Opskrift på hakkebøf med spejlæg og lun linsesalat

Hakkebøf med spejlæg og varm linsesalat

Opskrift på en klassisk hakkebøf serveret med spejlæg og varm linsesalat
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Hakkebøf

  • 800 g

    hakket oksekød

  • Smør og olie til stegning

  • Salt og peber

Linsesalat

  • 6 dl

    grønne eller brune linser, kogt som anvist på pakken, skyllet i koldt vand og drænet for væde

  • 1

    løg, finthakket

  • 8

    forårsløg, fintsnittet (gem toppene til pynt)

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 2 store håndfulde

    bredbladet persille, grofthakket

  • 2

    dåser kikærter, skyllet og drænet for væde

  • 3 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 1/2 tsk

    koriander, stødt

  • 2 spsk

    lime saft

  • Olivenolie

  • Salt og peber

Derudover

  • 4

    æg, tilberedt som spejlæg, - se hvordan vi tilbereder det perfekte spejlæg

  • Finthakket persille og forårsløg til toppen

  • Creme fraiche til toppen

Sådan gør du

Hakkebøf

  • Form 4 lige store bøffer af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet 10-15 minutter.
  • Varm lidt smør og olie op på en pande, og steg hakkebøfferne til de er tilberedt efter ønske. Vi kan godt lide de er flotte rosa herhjemme, men det er jo smag og behag, - så brug evt. et stegetermometer og tjek temperaturen. Lad derefter bøfferne hvile på et spækbræt inden servering, gerne 10 minutter.

Linsesalat

  • Varm olivenolien på en pande og svits løg, forårsløg og hvidløg blanke.
  • Tilsæt de kogte linser, drænede kikærter og krydderier og varm retten igennem.
  • Smag til med limesaft, salt og peber og vend til sidst den hakkede persille i retten.
  • Server hakkebøffen toppet med spejlæg, og anret linsesalaten ved siden af toppet med creme fraiche og grønt.
Hakkebøf - Opskrift på hakkebøf med spejlæg og lun linsesalat
Hakkebøf – Opskrift på hakkebøf med spejlæg og lun linsesalat
Hakkebøf - Opskrift på hakkebøf med spejlæg og lun linsesalat
Hakkebøf – Opskrift på hakkebøf med spejlæg og lun linsesalat
Hakkebøf - Opskrift på hakkebøf med spejlæg og lun linsesalat
Hakkebøf – Opskrift på hakkebøf med spejlæg og lun linsesalat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*