Herhjemme elsker vi en god hakkebøf både serveret klassisk med bløde løg og pandesauce men også med anderledes og lidt sundere tilbehør.
Denne opskrift er på en klassisk dansk hakkebøf serveret med spejlæg og en lækker lun linsesalat med varme krydderier.
Hakkebøf med spejlæg og varm linsesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Hakkebøf
- 800 g
hakket oksekød
-
Smør og olie til stegning
-
Salt og peber
Linsesalat
- 4 dl grønne eller brune linser, kogt som anvist på pakken og skyllet i koldt vand
- 2
dåser kikærter, skyllet og drænet for væde
- 1
løg, finthakket
- 4
forårsløg, fintsnittet (gem toppene til pynt)
- 3 fed
hvidløg, finthakket
- 2 håndfulde
bredbladet persille, grofthakket
- 3 tsk
spidskommen, stødt
- 1 1/2 tsk
koriander, stødt
- 2 spsk
lime saft
-
Olivenolie
-
Salt og peber
Derudover
- 4 æg, tilberedt som spejlæg, - se hvordan jeg tilbereder det perfekte spejlæg
-
Finthakket persille og forårsløg til toppen
-
Creme fraiche til toppen
Sådan gør du
Hakkebøf
- Form 4 lige store bøffer af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet 10-15 minutter.
- Varm lidt smør og olie op på en pande, og steg hakkebøfferne til de er tilberedt efter ønske. Vi kan godt lide de er flotte rosa herhjemme, men det er jo smag og behag, - så brug evt. et stegetermometer og tjek temperaturen. Lad derefter bøfferne hvile på et spækbræt inden servering, gerne 10 minutter.
Linsesalat
- Varm olivenolien på en pande og svits løg, forårsløg og hvidløg blanke.
- Tilsæt de kogte linser, drænede kikærter og krydderier og varm retten igennem.
- Smag til med limesaft, salt og peber og vend til sidst den hakkede persille i retten.
- Server hakkebøffen toppet med spejlæg, og anret linsesalaten ved siden af toppet med creme fraiche og grønt.