Gulerodskage med frosting - Opskrift på den bedste gulerodskage

Gulerodskage med frosting

Gulerodskage med frosting - Opskrift på den bedste gulerodskage
Gulerodskage med frosting
Opskrift på lækker svampet gulerodskage toppet med et godt lag frosting.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30×22 cm
Samlet tid: 1 time 30 minutter
4.64 fra 49 stemmer

Den lækreste gulerodskage, svampet og saftig, og toppet med en lækker cremet frosting med en strejf af citron.
Denne gulerodskage er krydret med kanel, kardemomme og vanilje, – synes det giver kagen en helt fantastisk smag.
Jeg elsker bradepandekager, – de er så dejlig nemme at lave, se mine andre lækre bradepandekager lige her.

Gulerodskage med frosting - Opskrift på den bedste gulerodskage

Gulerodskage med frosting

Opskrift på lækker svampet gulerodskage toppet med et godt lag frosting.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30×22 cm
4.64 fra 49 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 12 personer

Ingredienser

Gulerodskage

  • 350 g gulerødder, groftrevet
  • 300 g hvedemel
  • 275 g brun farin
  • 160 g smør
  • 4 æg
  • 2 1/2 tsk bagepulver
  • 2 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • Evt. smør til formen

Frosting

  • 150 g flødeost
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 200 g flormelis
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 citron, fintrevet skal heraf

Sådan gør du

Gulerodskage

  • Smelt smørret i en kasserolle og sluk for blusset, – lad det køle af et øjeblik.
  • Pisk æg og farin til en luftig masse og vend gulerødderne heri.
  • Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen, og vend dem med en spartel eller lignende.
  • Hæld smørret i, og vend også det ind i kagemassen, – rør til du har en ensartet sammenhængende konsistens.
  • Hæld kagemassen i en smurt bradepande eller en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 35-40 min. Prøv evt. at stikke en kødnål i og tjek at kagen er gennembagt.
  • Lad kagen køle helt af inden den toppes med frosting.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og fintrevet citronskal, – rør det hele godt, men hurtigt sammen.
  • Smør kagen med et godt lag frosting, og opbevar den på køl til den skal serveres. Kagen smager klar bedst når den er frisklavet, – men den kan sagtens opbevares på køl. Tag den gerne ud 20-30 min. før den skal serveres.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Gulerodskage med frosting - Opskrift på den bedste gulerodskage
Gulerodskage med frosting – Opskrift på den bedste gulerodskage

Kommentarer

  1. Sussi Mouritsen

    1 star
    Ingen god smag, nærmest smagløs.

    • Hej Sussi
      Det var da ærgerligt at du synes det, – herhjemme er vi ellers vilde med den:)

      Rigtig god dag:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. 5 stars
    Svampet, smagfuld og top lækker gulerodskage! Tak for opskriften, har bagt den to gange på en uge fordi hele familien var kæmpe fan 😀

  3. 5 stars
    Har lige lavet kagen her i weekende, den er absolut overlækker, kardemommen giver lige prikken over i’et, og frostingen er yummi! Den er ikke lavet for sidste gang 🙂

  4. Hvad størrelse er din bradepande?

    • Hej Anne

      Den måler 30×22 cm 🙂 Jeg skriver det gerne i “tekst feltet” lige over ingredienslisten – men det kan være den er smuttet;-)

      Rigtig dejlig weekend 🙂

      Kh Dianna

  5. Mange tak Dianna.
    God weekend til dig‍♀️

  6. Christoffer

    5 stars
    Elsker den den er lige op til forhåbningerne

    • Hej Christoffer

      Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
      Rigtig dejlig dag 🙂

      Dbh Dianna

  7. Hej. Kan man lave denne glutenfri? Og hvad er det bedste mel at bruge? Skal bage til kollegerne og er så synd for den ene med allergi der aldrig får kage

  8. Kan man lave denne glutenfri? Og ved du hvilket mel der er bedst at bruge? Er så synd for den ene kollega der aldrig får kage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse