Gulerodskage med frosting - Opskrift på den bedste gulerodskage

Gulerodskage med frosting

Gulerodskage med frosting
Opskrift på lækker svampet gulerodskage toppet med et godt lag frosting.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30×22 cm
Gulerodskage med frosting - Opskrift på den bedste gulerodskage

Den lækreste gulerodskage, svampet og saftig, og toppet med en lækker cremet frosting med en strejf af citron.
Denne gulerodskage er krydret med kanel, kardemomme og vanilje, – synes det giver kagen en helt fantastisk smag.
Jeg elsker bradepandekager, – de er så dejlig nemme at lave, se mine andre lækre bradepandekager lige her.

Gulerodskage med frosting - Opskrift på den bedste gulerodskage

Gulerodskage med frosting

Opskrift på lækker svampet gulerodskage toppet med et godt lag frosting.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30×22 cm
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 12 personer

Ingredienser

Gulerodskage

  • 350 g gulerødder, groftrevet
  • 300 g hvedemel
  • 275 g brun farin
  • 160 g smør
  • 4 æg
  • 2 1/2 tsk bagepulver
  • 2 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • Evt. smør til formen

Frosting

  • 150 g flødeost
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 200 g flormelis
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 citron, fintrevet skal heraf

Sådan gør du

Gulerodskage

  • Smelt smørret i en kasserolle og sluk for blusset, – lad det køle af et øjeblik.
  • Pisk æg og farin til en luftig masse og vend gulerødderne heri.
  • Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen, og vend dem med en spartel eller lignende.
  • Hæld smørret i, og vend også det ind i kagemassen, – rør til du har en ensartet sammenhængende konsistens.
  • Hæld kagemassen i en smurt bradepande eller en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 35-40 min. Prøv evt. at stikke en kødnål i og tjek at kagen er gennembagt.
  • Lad kagen køle helt af inden den toppes med frosting.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og fintrevet citronskal, – rør det hele godt, men hurtigt sammen.
  • Smør kagen med et godt lag frosting, og opbevar den på køl til den skal serveres. Kagen smager klar bedst når den er frisklavet, – men den kan sagtens opbevares på køl. Tag den gerne ud 20-30 min. før den skal serveres.
Gulerodskage med frosting - Opskrift på den bedste gulerodskage
Gulerodskage med frosting – Opskrift på den bedste gulerodskage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*