Den lækreste gulerodskage, – svampet og saftig, toppet med en lækker cremet frosting med en strejf af citron.
Denne her gulerodskage er krydret med kanel, kardemomme og vanilje – en gulerodskage med fantastisk smag.
Det, der skiller sig ud ved denne gulerodskage, er brugen af smør i både kagen og frostingen. Smør bidrager med en rigdom og dybde, som olien (synes jeg) ikke kan matche. Når det smelter sammen med krydderierne og gulerødderne, skaber det en vidunderlig smag.
Bag gulerodskagen dagen i forvejen
Du kan naturligvis bage gulerodskagen dagen i forvejen. Jeg vil anbefale dig, at opbevare kagen i et tætlukket beholder eller pose, og så toppe den med frosting på dagen hvor den skal serveres. Kommes gulerodskagen på køl, eller bradepandekager generelt, vil de føles mere fast og kedelige i konsistensen.
For inspiration til flere lækre bradepandekager klik her.
Gulerodskage med frosting
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Gulerodskage
- 350 g gulerødder, groftrevet
- 300 g hvedemel
- 275 g brun farin
- 160 g smør
- 4 æg
- 2 1/2 tsk bagepulver
- 2 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- Evt. smør til formen
Frosting
- 150 g flødeost
- 100 g smør, stuetemperatur
- 200 g flormelis
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 citron, fintrevet skal heraf
Sådan gør du
Gulerodskage
- Smelt smørret i en kasserolle og sluk for blusset.Lad det køle af et øjeblik.
- Pisk æg og farin til en luftig masse og vend gulerødderne heri.
- Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen, og vend dem med en spartel, piskeris eller lignende.
- Hæld smørret i, og vend også det ind i kagemassen, – rør til du har en ensartet sammenhængende konsistens.
- Hæld kagemassen i en smurt bradepande eller en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 35-40 min. Prøv evt. at stikke en kødnål i og tjek at kagen er gennembagt.
- Lad kagen køle helt af inden den toppes med frosting.
Frosting
- Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
- Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og fintrevet citronskal, – rør det hele godt, men hurtigt sammen.
- Smør kagen med et godt lag frosting, og opbevar den på køl til den skal serveres. Kagen smager klar bedst når den er frisklavet, – men den kan sagtens opbevares på køl. Kagen sætter sig når den kommer på køl, og krummen bliver mere tør og fast.Tag den gerne ud 20-30 min. før den skal serveres.
Ingen god smag, nærmest smagløs.
Hej Sussi
Det var da ærgerligt at du synes det, – herhjemme er vi ellers vilde med den:)
Rigtig god dag:)
De bedste hilsner
Dianna
Svampet, smagfuld og top lækker gulerodskage! Tak for opskriften, har bagt den to gange på en uge fordi hele familien var kæmpe fan 😀
Hej Line
Eeeej hvor dejligt at høre altså, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Har lige lavet kagen her i weekende, den er absolut overlækker, kardemommen giver lige prikken over i’et, og frostingen er yummi! Den er ikke lavet for sidste gang 🙂
Hej Ulla
Ej det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak:)
Dbh Dianna
Mega lækker, har lige lavet den igen til kolleger i morgen
Hvad størrelse er din bradepande?
Hej Anne
Den måler 30×22 cm 🙂 Jeg skriver det gerne i “tekst feltet” lige over ingredienslisten – men det kan være den er smuttet;-)
Rigtig dejlig weekend 🙂
Kh Dianna
Mange tak Dianna.
God weekend til dig♀️
Elsker den den er lige op til forhåbningerne
Hej Christoffer
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Hej. Kan man lave denne glutenfri? Og hvad er det bedste mel at bruge? Skal bage til kollegerne og er så synd for den ene med allergi der aldrig får kage
Kan man lave denne glutenfri? Og ved du hvilket mel der er bedst at bruge? Er så synd for den ene kollega der aldrig får kage
Super kage Dianna
Hej Hendrick
Det er jeg så glad for at høre, tusind tak:)
Dbh Dianna
Virkelig god opskrift!
Det er den bedste gulerødskage min datter har smagt og vi har prøvet Lagkagehusets, Bagts og garanteret andre også men ingen som denne Nu er problemet bare at vi må bage selv
Hej Jeannette
Ej hvor er det barre dejligt at høre, – hvor er det sødt af dig at skrive det 🙂
Tusind tak for din besked, – og rigtig dejlig dag.
Dbh Dianna
Hejsa,
Hvor høj er din form? Jeg er i gang med at gange op 🙂
Hej Ann
Uhh jeg er ikke lige hjemme til at kunne måle, men det er sådan en helt standard bradepande med låg til.
Vil skyde på den er en 6-7 cm i højden, – men kagen hæver ikke helt til toppen:)
Kh Dianna
VERDENS BEDSTE GULERODSKAGE !!!
Hej Annika
Hold op en dejlig besked altså, TAK 🙂
Kh Dianna
Det samgte ikke godt.
Hej Sus
Sikke da en skam at du ikke brød dig om opskiften, – den plejer ellers at falde i god jord 🙂
Dbh Dianna
Hej:-). Jeg har netop lavet denne opskrift, men den hævede slet ikke op. Brugte samme størrelse form som i opskriften og har dobbelttjekket alle ingredienser, og bagepulveret er ikke for gammelt. Hvad overser jeg? Har ikke smagt den endnu.
Kh Johanne
Hej Johanne
Nej hvor mærkeligt, det har jeg aldrig prøvet før.
Hvis alle ingredienser er målt korrekt op, er min eneste tanke om æggene er blevet pisket nok? 🙂
Og om smørret kan have været for varmt?
Kh Dianna
Hej Diana.
Hvilken flødeost har du brugt?
M.v.h Dorthe
Hej Dorthe
jeg bruger philadelfia, den almindelig – ikke light 🙂
Kh Dianna
Den blev meget flydende efter vi haves bagt den der var også for maget gulderod i den
Hej Klara
Det lyder mærkeligt. Jeg har bagt den vildt mange gange, og har aldrig oplevet problemer.
Måske formen har været for lille, så kagen var højere og skulle have bagt længere?
Dbh Dianna
hvis den skulle laves i en rund form, hvilken størrelse ville du så anbefale? 🙂
Hej Agnethe
Uhhh den er svær, for det kan godt ændre på bagetiden, da kagen nok bliver lidt højere 🙂
Men jeg tænker umiddelbart ø26/ø28 eller deromkring 🙂
Kh Dianna