Opskrift på lækker svampet gulerodskage toppet med et godt lag frosting.Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30×22 cm
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Nøgleord Bradepandekage, Nem bradepandekage
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 12personer
Ingredienser
Gulerodskage
350ggulerødder, groftrevet
300ghvedemel
275gbrun farin
160gsmør
4æg
2 1/2tskbagepulver
2 1/2tskkanel
1/2tskkardemomme
1/2tskvaniljesukker
1/2tsksalt
Evt. smør til formen
Frosting
150gflødeost
100gsmør, stuetemperatur
200gflormelis
1 1/2tskvaniljesukker
1citron, fintrevet skal heraf
Sådan gør du
Gulerodskage
Smelt smørret i en kasserolle og sluk for blusset.Lad det køle af et øjeblik.
Pisk æg og farin til en luftig masse og vend gulerødderne heri.
Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen, og vend dem med en spartel, piskeris eller lignende.
Hæld smørret i, og vend også det ind i kagemassen, - rør til du har en ensartet sammenhængende konsistens.
Hæld kagemassen i en smurt bradepande eller en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 35-40 min. Prøv evt. at stikke en kødnål i og tjek at kagen er gennembagt.
Lad kagen køle helt af inden den toppes med frosting.
Frosting
Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, - men pisk videre, det skal nok komme.
Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og fintrevet citronskal, - rør det hele godt, men hurtigt sammen.
Smør kagen med et godt lag frosting, og opbevar den på køl til den skal serveres. Kagen smager klar bedst når den er frisklavet, - men den kan sagtens opbevares på køl. Kagen sætter sig når den kommer på køl, og krummen bliver mere tør og fast.Tag den gerne ud 20-30 min. før den skal serveres.