De her gulerodsboller smager simpelthen fuldstændig fantastisk, de er lækre bløde og så er de fyldt med lækre grøntsager og kerner.
Gulerodsboller med squash og kerner er drøn nemme at bage, og de holder sig lækre friske i flere dage. Jeg elsker at bage, – det er skønt at have friskbagt brød og boller til både morgenmad, madpakken og mellemmåltider når de mindste kommer hjem fra skole og børnehave.
Og så gør det jo ingenting, at bollerne ligeledes gemmer på nogle lækre grøntsager som børnene ikke kan pille fra.
Du kan sagtens erstatte den ene grøntsag med den anden i de her grøntsagsboller, – og kernerne kan du variere efter lyst og hvad skufferne gemmer på.
Gulerodsboller med squash og kerner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 900 g
hvedemel
- 3 1/2 dl danskvand (eller almindelig vand) stuetemperatur
- 50 g
gær
- 250 g
fint revet gulerod, – mas saften ud gennem en fin sigte
- 250 g
fint revet squash, mas saften ud gennem en fin sigte
- 80 g
blødt smør
- 3
æg
- 2 tsk
salt
- 2 spsk
sukker
- 100 g
solsikkekerner
- 50 g
hørfrø
-
Æg og kerner til pensling/pynt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i danskvand.
- Tilsæt salt, sukker, æg, squash, gulerødder, solsikkekerner og hørfrø og rør det godt sammen.
- Kom melet i lidt ad gangen og rør dejen på en røremaskine til melet er rørt godt ind i dejen. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen i godt 8 min på røremaskine, den skal være let klistret.
- Dæk skålen til med film og et viskestykke og lad dejen hæve en times tid et lunt sted
- Del dejen i 18 lige store stykker med en kniv (ca. 110 g/stk), og læg stykkerne direkte på et stykke bagepapir, de må gerne være lidt rustikke i udseende, men kan også formes let med lidt mel på hænderne.
- Lad dem efterhæve i godt 20 min.
- Pensel dem med æg og drys evt. med nogle kerner.
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min ved 200 grader, og lad dem derefter køle af på en rist.
Noter
Tilsæt 20 g Husk + 1 dl ekstra væske pr. 500 g mel