
Den nemmeste salat, sprød og lækker – toppet med en frisk tomat vinaigrette og sprøde brødcroutoner.
Denne her salat er så nem at bikse sammen, – den går perfekt til sommerens grill, en kylling i ovnen, som måltidssalat eller som tilbehør til et stykke laks eller lignende.
Den er fris, sprød og simpelthen så lækker, – og et sikkert hit på sommerens middags bord.
Annonce// Jeg har udviklet denne opskrift i samarbejde med Nordic Harvest.
Til denne salat har jeg brugt deres baby romaine, – så fine små blade, smagfulde og lækre.
Kender du Nordic Harvest? De producerer de lækreste baby salater, – der ved korrekt opbevaring holder sig friske i evigheder.
De er rene og fri for sprøjte gifte, dyrket vertikalt og pakket i genbrugs plast.
Uden sammenligning min foretrukne salat-pusher 😉

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 1-2 romaine salat, alt efter størrelse
- 200 g cherrytomater
- 1 lille agurk
- 1 lille rødløg
Croutoner
- 1 flute eller 1/2 franskbrød, – gerne daggammelt eller til den tørre side
- 1/2 dl olivenolie
- Krydderier, – jeg har brugt tørret persille og hvidløgspulver
- Salt
Tomat vinaigrette
- 250 g cherrytomater
- 1 lille skalotteløg, grofthakket
- 1 fed hvidløg
- 3 stilke basilikum, bladene heraf
- 1 spsk frisk oregano – kan erstattes af 1/2 tsk tørret
- 1/2 dl god olivenolie
- 1 spsk sherry eddike – eller rødvinseddike
- 1 spsk honning
- Salt og peber
Instructions
Croutoner
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Skær brødet ud i større firkanter på ca. 2×2 cm og hæld dem i en skål.
- Bland olien med de ønskede krydderier og vend det sammen med brød stykkerne. Krydr med salt og vend det igen godt sammen.
- Fordel brød stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i ca. 20 min. til de er gyldne og hårdt ristede.Vend dem gerne en gang undervejs.
- Lad croutonerne køle af inden de vendes med salaten.
Tomat vinaigrette
- Varm en smule olie på en panden ved middel varme.
- Halver tomaterne, og steg dem i ca. 5 minutter på den varme pande, – de må godt tage lidt farve.
- Hæld alle ingredienserne i en blender, og blend til du opnår den ønskede konsistens.*Jeg kan godt lide den har lidt struktur, men du kan også blende den helt glat.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. 1-2 spsk vand hvis du ønsker vinaigretten tyndere.
Salaten
- Skyl og tør alle grøntsagerne.
- Riv salaterne i stor stykker, halver tomaterne, skær løg og agurk i skiver.
- Bland grøntsagerne i en stor serverings skål, top med sprøde croutoner og tomat vinaigrette.
- Server salaten med ekstra croutoner og tomat vinaigrette ved siden af.
