Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner - Opskrift på nem salat

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner
Opskrift på den lækreste sprøde salat med roamine, agurk, tomat og rødløg, - toppet med sprøde croutoner og den lækreste tomat vinaigrette.
Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner - Opskrift på nem salat

Den nemmeste salat, sprød og lækker – toppet med en frisk tomat vinaigrette og sprøde brødcroutoner.
Denne her salat er så nem at bikse sammen, – den går perfekt til sommerens grill, en kylling i ovnen, som måltidssalat eller som tilbehør til et stykke laks eller lignende.
Den er fris, sprød og simpelthen så lækker, – og et sikkert hit på sommerens middags bord.

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner - Opskrift på nem salat

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner

Opskrift på den lækreste sprøde salat med roamine, agurk, tomat og rødløg, – toppet med sprøde croutoner og den lækreste tomat vinaigrette.
5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salaten

  • 1-2 romaine salat, alt efter størrelse
  • 200 g cherrytomater
  • 1 lille agurk
  • 1 lille rødløg

Croutoner

  • 1 flute eller 1/2 franskbrød, – gerne daggammelt eller til den tørre side
  • 1/2 dl olivenolie
  • Krydderier, – jeg har brugt tørret persille og hvidløgspulver
  • Salt

Tomat vinaigrette

  • 250 g cherrytomater
  • 1 lille skalotteløg, grofthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 3 stilke basilikum, bladene heraf
  • 1 spsk frisk oregano – kan erstattes af 1/2 tsk tørret
  • 1/2 dl god olivenolie
  • 1 spsk sherry eddike – eller rødvinseddike
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Croutoner

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Skær brødet ud i større firkanter på ca. 2×2 cm og hæld dem i en skål.
  • Bland olien med de ønskede krydderier og vend det sammen med brød stykkerne. Krydr med salt og vend det igen godt sammen.
  • Fordel brød stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i ca. 20 min. til de er gyldne og hårdt ristede.
    Vend dem gerne en gang undervejs.
  • Lad croutonerne køle af inden de vendes med salaten.

Tomat vinaigrette

  • Varm en smule olie på en panden ved middel varme.
  • Halver tomaterne, og steg dem i ca. 5 minutter på den varme pande, – de må godt tage lidt farve.
  • Hæld alle ingredienserne i en blender, og blend til du opnår den ønskede konsistens.
    *Jeg kan godt lide den har lidt struktur, men du kan også blende den helt glat.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. 1-2 spsk vand hvis du ønsker vinaigretten tyndere.

Salaten

  • Skyl og tør alle grøntsagerne.
  • Riv salaterne i stor stykker, halver tomaterne, skær løg og agurk i skiver.
  • Bland grøntsagerne i en stor serverings skål, top med sprøde croutoner og tomat vinaigrette.
  • Server salaten med ekstra croutoner og tomat vinaigrette ved siden af.
Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner - Opskrift på nem salat
Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner – Opskrift på nem salat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse