
Grøn pesto med rucola og basilikum – hjemmelavet og fyldt med smag.
Her får du en nem og smagfuld opskrift på hjemmelavet grøn pesto – lavet med rucola og frisk basilikum. Den er peppet op med lidt hvidløg, parmesan og en god olivenolie, som tilsammen giver en intens, frisk og let krydret pesto, der passer perfekt til alt fra pasta og salater til sandwich, wraps og tapas.
Rucolaen giver et lille bittert og pebret twist, som spiller virkelig godt sammen med den søde basilikum og den fyldige parmesan. Den er så nem at lave, at der nærmest ikke er nogen undskyldning for at købe færdiglavet pesto igen.
Du kan justere konsistensen præcis som du vil, og blende den groft eller fint – lidt tykkere til bruschetta eller lidt tyndere som dressing. Og den holder sig lækker i 4-5 dage i køleskabet, hvis du dækker toppen med et lille lag olivenolie.
Pestoen kan fryses.

Rucolapesto – Grøn pesto med rucola
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 store håndfulde ruccola
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 1 dl god mild olivenolie
- 40 g
parmesan
- 40 g
pinjekerner, evt. lyn ristet på en pande
- 20 g
mandler
- 2 fed
hvidløg
- Salt og evt. peber
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne, undtagen salt, i en blender og blend til du har den ønskede konsistens.Du kan blende den grov eller til den er helt fin, og nærmest som en pestosauce.
- Smag til med salt og evt. peber – og opbevar pestoen på køl til den skal serveres.
- Prøv også at smage til med en smule friskpresset citron, det går utrolig godt sammen med fedmen i pestoen.

Pingback: Pesto pasta - Opskrift med tomat, mozzarella og bacon
Pingback: Pestosnurrer - Opskrift på lækre pestosnurrer med mozzarella
Pingback: Ravioli - Opskrift på hjemmelavet ravioli med burrata og pesto
Pingback: Pulled lamb salat - Opskrift med kål, pesto og chilidressing
Pingback: Pizza bianco med græskar - Opskrift på græskar pizza
Uha, jeg synes min blev meget bitter i smagen – kan jeg tilføje noget for at “ophæve” bitterheden? (Tænker det nok er rucculaens skyld)
Hej Anne-Lotte
Som du selv siger, så er rucola jo til den bitre side, – MEN det kan bestemt også være pga. olivenolien.
Nogle olivenolier har en meget bitter smag, og så duer de generelt ikke til pesto, da de vil smage meget igennem.
Så det er lige før jeg tror det er olien “den er gal” med, – for synes bestemt ikke min smager bittert. Kun den let bitre smag fra rucolaen 🙂
Så smag altid på olien inden den bruges hvor der skal anvendes en relativ stor mængde, – f.eks. også når der laves hummus 🙂
Tror desværre ikke du kan fjerne det bitre, – men brug den så evt. til en pasta hvor du blander den med noget mascarpone eller lignende. Det vil gøre den mildere i smagen 🙂
Kh Dianna
Den bedste pesto
Hej Annette
Det var da vidunderlig at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna