Opskrift på små græske fatsbrød i butterdej - Butterdejshapser med græsk krydret oksekød.
Ret Appetizer, Hovedret, Snack
Køkken Græsk
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 798kcal
Ingredienser
500ghakket oksekød
1løg, finthakket
2fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldpersille, finthakket
2spskrasp
1tskoregano
1/2tskstødt spidskommen
1/2tskstødt koriander
1/4tskchiliflager
1/4tskkanel
1æg
100gfeta, smuldret
Salt og friskkværnet peber
Derudover
1rullebutterdej
Sammenpisket æg til pensling
Sesam
Sådan gør du
Rør ingredienserne til farsen sammen i en skål. Tilsæt først fetaen til sidst, og ælt det ind i farsen og krydr med salt og friskkværnet peber.
Fold butterdejen ud, og halver den på midten - på den korte led.
Del farsen i to lige store klumper, og mas hver klump til en pølse, som passer til butterdejens bredde. Læg kødet midt på butterdejsstykke, og form det nu, så det går helt ud til kanten, og er jævnt i tykkelsen. Gør dette med begge stykker.
Fold dejen omkring kødet - det gøres nemmest ved at tage den ene ende først, og derefter rulle det over resten af butterdejen. Men en finger maser du let samlingen sammen. Gør dette med begge stykker.
Pensl butterdejen med sammenpisket æg og drys med sesam, og skær begge stykker i 5 skiver (ca. 5 centimeter stykket).
Placer dem på en bageplade med bagepapir, men lukningen nedad, og bag dem i en forvarmet ovn ved. 200 grader, almindelig varme, i ca. 20-24 minutter - eller til de er gyldne og sprøde på toppen.Afgiver kødet meget væske, kan du efter ca. 5 minutter lige rykke dem rundt på bagepapiret, så ikke sopper i væde.
Lad dem køle let af på en rist inden de serveres - serveringsforslag i intro.