Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage

Gammeldags æblekage med nøddecrumble

Gammeldags æblekage med nøddecrumble
Opskrift på klassisk dansk æblekage med nøddecrumble og flødeskum.
Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage

Klassisk dansk æblekage, – gammeldags æblekage nøddecrumble og flødeskum.
Gammeldage æblekage er en dessert der hitter hos alle aldre, – og der udover er den super nem at lave. Alle elementer kan laves på forhånd, – æblegrøn, flødeskum og crumble, og så kan kagen blot samles inden servering.
en gammeldags æblekagen kan også sagtens samles 1-2 timer før den skal serveres, – vær dog opmærksom på at crumblen vil miste noget af sin sprødhed, – men så top evt. med lidt inden servering.
Er tiden ikke til det, eller er du også bare vild med makroner, kan æblekagen også samles med knuste makroner i stedet for crumble. Bemærk at makronerne er noget sødere end denne nøddecrumble.

Hvilke æbler til Gammeldags æblekage
Brug gerne madæbler til din gammeldags æblekage, – om efteråret bugner mange haver med lækre madæbler, og de er perfekte til sådan en æblekage her.
Køber du sødere æbler i et supermarked kan der evt. tilsætte mindre sukker til æblegrøden.
Gammeldags æblekage er en af mine favorit desserter året rundt, – så frisk, kold og lækker.

Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage

Gammeldags æblekage med nøddecrumble

Opskrift på klassisk dansk æblekage med nøddecrumble og flødeskum.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.26 fra 27 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Gammeldags æblekage, Sommer dessert, Sommer æbler
Samlet tid: 1 time
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Æblegrød til gammeldags æblekage

  • 1,2 kg madæbler
  • 150 g sukker (50 g mindre hvis æblerne er søde)
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 vaniljestang

Crumble

  • 50 g nødder, – gerne en blanding af mandler og hasselnødder
  • 50 g havregryn
  • 50 g rasp
  • 75 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljesukker

Derudover

  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

Æblegrød til gammeldags æblekage

  • Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Du skal ende med ca. 1 kg uden kernehuse og skræller.
  • Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med en smule af sukkeret, så kornene skilles.
  • Hæld æbler, sukker, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde.
  • Tilsæt 1 dl vand og kog op. Lad æblerne koge ved middel varme i ca. 10-12 min. til de er møre og udkogte, – tilsæt evt. mere vand hvis grøden er for tyk.
  • Mos evt. æblerne med et piskeris, men lad gerne grøden have lidt struktur.
  • Sæt på køl og lad den køle helt af.

Crumble

  • Blend eller fint hak nødder, og bland dem med de andre tørre ingredienser.
  • Smelt smørret på en pande og hæld din crumble blanding over. Steg den af ved middel varme til den bliver gylden og afgiver aroma.
  • Fordel crumble på et stykke bagepapir og lad den køle helt af. Opbevar den evt. i en lufttæt beholder til æblekagen skal serveres.

Gammeldags æblekage i glas

  • Pisk fløden til en bløde flødeskum.
  • Saml æblekagen i portionsglas eller en stor skål. Fordel æblegrød, crumble og flødeskum i 2 lag hver, og top evt. med lidt crumble og frysetørrede hindbær til sidst.
Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble – Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble – Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble – Opskrift på æblekage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)