Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage

Gammeldags æblekage med nøddecrumble

Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble
Opskrift på klassisk dansk æblekage med nøddecrumble og flødeskum.
Samlet tid: 1 time
4.80 fra 15 stemmer

Klassisk dansk æblekage serveret med en lækker nøddecrumble og iskold flødeskum. En dessert der altid hitter hos alle aldre, og som er super nem at lave. Alle elementer kan laves på forhånd, – æblegrøn, flødeskum og crumble, og samles inden servering. Æblekagen kan også sagtens samles 1-2 timer før den skal serveres, – vær dog opmærksom på at crumblen vil miste noget af sin sprødhed, – men så top med lidt inden servering.
Er tiden ikke til det, eller er du også bare vild med makroner, kan kagen også samles med knuste makroner i stedet for crumble, – bemærk at makronerne er noget sødere end denne nøddecrumble.
Brug gerne madæbler til din gammeldags æblekage, – om efteråret bugner mange haver med lækre madæbler, og de er perfekte til sådan en æblekage her. Køber du sødere æbler i et supermarked skal der evt. tilsætte mindre sukker til æblegrøden.
Gammeldags æblekage er en af mine favorit desserter om efteråret, – så frisk, kold og lækker, og igen, – virkelig nem at lave.

Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage

Gammeldags æblekage med nøddecrumble

Opskrift på klassisk dansk æblekage med nøddecrumble og flødeskum.
4.80 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Antal: 6 personer

Ingredienser

Æblegrød

  • 1,2 kg madæbler
  • 150 g sukker (50 g mindre hvis æblerne er søde)
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 vaniljestang

Crumble

  • 50 g nødder, – gerne en blanding af mandler og hasselnødder
  • 50 g havregryn
  • 50 g rasp
  • 75 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljesukker

Derudover

  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

Æblegrød

  • Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Du skal ende med ca. 1 kg uden kernehuse og skræller.
  • Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med en smule af sukkeret, så kornene skilles.
  • Hæld æbler, sukker, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde.
  • Tilsæt 1 dl vand og kog op. Lad æblerne koge ved middel varme i ca. 10-12 min. til de er møre og udkogte, – tilsæt evt. mere vand hvis grøden er for tyk.
  • Mos evt. æblerne med et piskeris, men lad gerne grøden have lidt struktur.
  • Sæt på køl og lad den køle helt af.

Crumble

  • Blend eller fint hak nødder, og bland dem med de andre tørre ingredienser.
  • Smelt smørret på en pande og hæld din crumble blanding over. Steg den af ved middel varme til den bliver gylden og afgiver aroma.
  • Fordel crumble på et stykke bagepapir og lad den køle helt af. Opbevar den evt. i en lufttæt beholder til æblekagen skal serveres.

Gammeldags æblekage i glas

  • Pisk fløden til en bløde flødeskum.
  • Saml æblekagen i portionsglas eller en stor skål. Fordel æblegrød, crumble og flødeskum i 2 lag hver, og top evt. med lidt crumble og frysetørrede hindbær til sidst.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble – Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble – Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble - Opskrift på æblekage
Gammeldags æblekage med nøddecrumble – Opskrift på æblekage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse