Focaccia er bare et fantastisk brød, det smager vanvittig godt og det kan varieres i det uendelige. Denne opskrift er på et helt klassisk focaccia med olivenolie og salt. Vi har prøvet at bage brødet med manitoba og det var virkelig godt. Alternativt kan man godt bruge en almindelig hvedemel, men meget gerne en hvedemel med højt gluten indhold hvis muligt.
Klassisk focaccia brød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 450 g
manitoba (eller anden mel med højt gluten indhold)
- 400 g
Type 00 mel (eller hvedemel)
- 8 dl
koldt vand
- 30 g
gær
- 30 g
salt
- 1 dl
oliven olie
-
Ekstra oliven olie og flagesalt til bagning
Sådan gør du
- Rør vand, olie, salt og gær sammen med et piskeris.
- Tilsæt mel lidt ad gangen og lad dejen røre godt på en røremaskine.
- Du vil opleve blandingen som forholdsvis tynd, men fortvivl ej, - lad dejen rør til den slipper skålen. Det kan sagtens tage op til 20 min., - afhængig af røremaskinens styrke.
- Lad dejen hæve et lunt sted i en skål beklædt med husholdningsfilm og et klæde i ca. 1 time (har du ikke så meget tid, kan du tilsætte 10 g ekstra gær og lade den hæve i 30 min.
Tænd ovnen på 220 grader
- Del dejen i 2 lige stor stykker.
- Smør en bradepande / 2 aluminiums bakker grundigt med oliven olie.
- Fordel dejen så den fylder hele bunden i formen.
- Lad dejen hæve i yderligere en time med et klæde over.
- Lav fordybninger i dejen med fingrene og pensel med et godt lag oliven olie og krydr derefter med flagesalt.
- Bag brødet i ca. 20 min., brug evt. et termometer og sikre dig at brødet rammer ca. 98-99 grader.
- Tag brødet ud af formene og lad køle af på en rist.
- Pensel med oliven olie og server.
Noter
Vi har bagt brødene i helt almindelige aluminiums bakker og det fungerer perfekt.