Prøv den udsøgte smag af flødekartofler med Vesterhavsost og salvie – en lækker variation af den klassiske pommes gratin dauphinois. En fransk kartoffelret
Disse kartofler er ikke kun et lækkert tilbehør, men også utroligt nemme at tilberede.
Den cremede blanding af hvidløg, fløde, salvie, skalotteløg og et strejf af muskatnød skaber en smagsoplevelse, der vil fortrylle dine smagsløg. Vesterhavsosten tilføjer et cremet finish, intensitet og karakter, der gør denne ret uimodståelig lækker.
Server de lækre flødekartofler som et velsmagende tilbehør til enhver hovedret, og lad dine gæster nyde den rige smag af Vesterhavsost og den forfriskende aroma af salvie. Denne enkle, men lækre kartoffelret, er jeg sikker på vil være en hit ved ethvert måltid.
En smagsoplevelse af en klassisk portion flødekartofler tilføjet Vesterhavsost og salvie – et skønt kartoffelfad.
Flødekartofler med vesterhavsost og salvie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 20 g smør
- 2 skalotteløg, skåret i skiver
- 2-3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 15 blade frisk salvie, finthakket
- 1/2 l piskefløde
- 1 1/2 tsk revet muskatnød – eller 1 tsk stødt
- 1 kg kartofler
- 150 g vesterhavsost, revet
- Salt og peber
- Evt. lidt mozzarella til toppen
- Finthakket persille
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille gryde og steg løg, hvidløg og salvie af i et par minutter.
- Tilsæt fløde og muskatnød og lad fløden små simre i 5 minutters tid – den skal ikke koge, kun simre.Smag til med salt og peber.
- Skræl kartfolerne og skær dem i skiver på 2-3 millimeter i tykkelsen.
- Smør et ovnfast fad med en smule fedtstof.Fadet på billedet måler ca. 18×31 cm.
- Fordel nu fyldet i 3-4 lag, og krydr. evt. med en smule salt og friskkværnet peber imellem hvert lag.Start med kartofler, hæld lidt af fløde blandingen over og drys med lidt vesterhavsost.
- Fortsæt til alle kartofler er brugt, og hæld så det sidste flødeblanding over toppen, drys med resten af vesterhavsosten og evt. lidt mozzarella – frisk eller revet.
- Mas let på toppen med fingrene, så kartoflerne bliver mast let sammen.
- Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig varme, i ca. 60-75 minutter.Tilberedningstiden kan variere en smule alt efter tykkelsen på kartoffelskiverne, og hvordan din ovn varmer. Stik evt. en kødnål igennem for at sikre kartoflerne er møre.
- Lad flødekartfolerne trække og sætte sig i ca. 15 minutter inden de skæres ud.
- Drys evt. med lidt persille på toppen.
Hvilken af vesterhavsosten bruger du pricæs?
Hej, det ser godt nok lækkert ud! Jeg kunne godt forestille mig, at Vesterhavsosten kunne være god. Har du prøvet at lave det med ½ fløde og ½ mælk?
Hej Helle
Det er nemlig virkelig lækkert 🙂
Jeg har ikke prøvet, men halv fløde og halv sødmælk tænker jeg sagtens du kan 🙂
Kh Dianna