Opskrift på den bedste flæskestegssauce

Flæskestegssauce

Der er intet bedre end at lave en god sauce ud af stegeskyen fra flæskestegen, – og denne opskrift sidder altså lige i skabet.

Flæskestegssauce

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 25 min.

Opskrift på den lækreste flæskestegssauce lavet på stegeskyen fra flæskestegen.

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • Stegesky fra flæskestegen, ca. 5 dl - spæd op med vand hvis der ikke er nok
  • 1-2 tsk ribsgele
  • Salt og peber
  • Kulør
  • Evt. lidt piskefløde

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret og rør melet ud heri.

2

Tilsæt stegeskyen lidt ad gangen og pisk saucen grundigt.

3

Lad saucen koge godt igennem i ca. 5 min. og lad den derefter stå ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring. Hvis saucen bliver for tyk tilsættes yderligere vand, stegesky eller en smule piskefløde.

4

Smag saucen til med salt og peber og giv den farve med lidt kulør.

Noter

Hvis man samtidig med saucen laver hjemmelavet rødkål kan man med fordel tilsætte et par spiseskefulde af væden fra rødkålen til saucen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*