Der er intet bedre end at lave en god sauce ud af stegeskyen fra flæskestegen, – og denne opskrift sidder altså lige i skabet.
Flæskestegssauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
smør
- 1 1/2 spsk
hvedemel
- 5 dl stegesky fra flæskestegen - spæd op med vand hvis der ikke er nok
- 2 tsk ribsgele
-
Salt og peber
-
Kulør
-
Evt. lidt piskefløde
Sådan gør du
- Smelt smørret og rør melet ud heri.
- Tilsæt stegeskyen lidt ad gangen og pisk saucen grundigt.
- Lad saucen koge godt igennem i ca. 5 min. og lad den derefter stå ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring. Hvis saucen bliver for tyk tilsættes yderligere vand, stegesky eller en smule piskefløde.
- Smag saucen til med salt og peber og giv den farve med lidt kulør.