Flæskesteg med sprøde svær - Opskrift på klassisk flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg med sprød svær
Opskrift på den perfekte flæskesteg med sprød svær
Flæskesteg med sprøde svær - Opskrift på klassisk flæskesteg

December måned nærmer sig, og det betyder for rigtig mange at man skal til at have styr på det med flæskestegen.
Flæskesteg med sprød svær er en dansk juletradition, og man forstår da godt hvorfor, det smager jo fantastisk.
Herhjemme er både voksne og børn vilde med det, – den yngste pige er mest til kødet hvor den ældste klart er til sværene, så lige på det punkt kan de godt blive enige om at dele.
Vi vil gerne dele vores opskrift på den perfekte flæskesteg med jer.

Flæskesteg med sprøde svær - Opskrift på klassisk flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær

Opskrift på den perfekte flæskesteg med sprød svær
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 1/2 kg

    svinekam med ridset svær

  • 2 spsk

    groft salt

  • 8 laurbærblade
  • 4 dl

    vand

Sådan gør du

  • Gnid sværen på svinekammen med salt og sørg for at der kommer godt ned mellem sværene også, og stik herefter laurbærbladene ned mellem sværene.
  • Læg flæskestegen på en rist, og læg evt. lidt sammenkrøllet folie under for at få steget til at ligge så lige som muligt, - sværen skal gerne ligge i samme højde.
  • Sæt flæskestegen i ovnen og stil et folie fad eller ovnfast fad på en bageplade under steget og hæld vandet heri.
  • Stik et stegetermometer i stegen og tænd nu ovnen på 200 grader og lad stegen stå til den når en kerne temperatur på ca. 50 grader. Hvis sværen ikke er sprød skrues temperaturen op til 230 grader, - er sværen sprød fortsættes stegningen ved 200 grader.
  • Tag stegen ud når sværen er sprød og kerne temperaturen er godt 65 grader, og lad den trække færdigt på et spækbræt, - ca. 15-20 min inden den skæres ud.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*