Opskrift på den perfekte flæskesteg med sprød svær.
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 6Personer
Author Dianna
Ingredienser
1 1/2kg
svinekam med ridset svær
2spsk
groft salt
8laurbærblade
6-7dl
vand
Sådan gør du
Gnid sværen på svinekammen med salt og sørg for at der kommer godt ned mellem sværene også, og stik herefter laurbærbladene ned mellem sværene.*Det er vigtigt at sværen er ridset godt igennem, - dog uden at du skærer ned i kødet. Rammer du kødet kan det være svært at få sværen sprød, da der vil komme kødsaft op til sværen og gøre dem bløde.*Du kan med fordel gnide svære med salt dagen i forvejen.
Læg flæskestegen på en rist, og læg evt. lidt sammenkrøllet folie under for at få steget til at ligge så lige som muligt, - sværen skal gerne ligge i samme højde.
Stik et stegetermometer i stegen, og sæt flæskestegen i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, og giv den 30 minutter.*Stil et foliefad eller en bradepande under stegen, men vent med at hælde vandet i, til de 30 minutter er gået.
Efter 30 minutter hælder du vand i fadet under stegen, og lader den stå til den rammer ca. 50 grader. Hvis sværen ikke er sprød på dette tidspunkt, skrues temperaturen op til 230 grader. Er sværen sprød fortsættes stegningen ved 200 grader, til flæskestegen når en kerne temperatur på 64-65 grader.*Ovne varmer meget forskelligt, så hold øje med stegen undervejs, - og er der behov for det, kan du give den en smule grill til sidst for at få sværene sprøde.
Tag stegen ud når sværen er sprød, og kerne temperaturen er 64-65 grader. Lad flæskestegen trække på et spækbræt, - i 15-20 min inden den skæres ud.