Flæskesteg tilberedt i Airfryer, – super nemt, minimal opvask og altid perfekt flæskesteg.
Saftig flæskesteg med sprød svær, tilberedt i Airfryer, – det bliver altså ikke nemmere.
Jeg har lavet en del flæskestege i min Airfryer nu, og det er aldrig gået galt. Altid det lækreste saftige steg, og den sprødeste svær.
Tænk sig at kunne tilberede flæskestegen til juleaften hvor du er sikret et fantastisk resultat, – ingen stress over om sværen er blød, stegen tør eller lignende.
Følg punkterne i opskriften, så er du 99,9% sikker på en saftig velsmagende flæskesteg med sprød svær.
Når du tilbereder flæskesteg i Airfryer, vil jeg stadig anbefale dig at bruge et stegetermometer, – på den måde er du sikret det bedste resultat. De forskellige Airfryers varmer ikke ens, – og stegens størrelse har naturligvis også noget at sige.
Så smid et stegetermometer i flæskestegen, og tjek temperaturen efter godt 50-60 minutter. Er sværen sprød fortsætter du tilberedningen til stegen er færdig, – er de bløde kan du skrue op til 200 grader når stegen er ca. 60 grader, eller de sidste 5-10 minutter af stegetiden.
Flæskesteg i Airfryer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Equipment
- Airfryer
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 kg svinekam med ridset svær
- 2 spsk groft salt
- 6 laurbærblade
- Evt. en smule vand
Sådan gør du
- Gnid sværen på svinekammen med salt og sørg for at der kommer godt ned mellem sværene også, og stik herefter laurbærbladene ned mellem sværene.*Det er vigtigt at sværen er ridset godt igennem, – dog uden at du skærer ned i kødet. Rammer du kødet kan det være svært at få sværen sprød, da der vil komme kødsaft op til sværen og gøre dem bløde.
- Læg flæskestegen ned i Airfryer holderen, og læg evt. lidt sammenkrøllet folie under for at få steget til at ligge så lige som muligt, – sværen skal gerne ligge i samme højde.Tilsæt også gerne lidt vand i bunden hvis der skal laves sauce, – men lad det ikke komme op og ramme stegen. *Vær opmærksom på, om din AirFryer tåler staniol.
- Tilbered flæskestegen i ca. 60-70 minutter ved 180 grader, – kig til den et par gange undervejs. Den skal ud når kernetemperaturen er ca. 63-65 grader.*Stik gerne et stegetermometer i stegen fra begyndelsen, så du kan holde øje med temperaturen undervejs. Og ellers tjek kernetemperaturen efter ca. 50 minutter.
- Mangler sværen sprødhed når stegen er ca. 60 grader, eller efter ca. 60 minutter, kan du skrue op på 200 grader de sidste minutter.Jeg har ikke haft behov for det, 70 minutter har passet alle gange. Perfekt saftig flæskesteg og sprød svær, – men det kommer naturligvis an på din AirFryer.
- Lad stegen hvile i ca. 15-20 minutter inden den skæres ud.
Hvilken airfryer har du?
Hejsa
min airfryer er fra Cosori, modellen hedder premium, – er virkelig glad for den 🙂
Dbh Dianna
Hvilken airfryer har du?
Hej Louise
Min airfryer er fra Cosori, modellen hedder premium, – denne er virkelig fantastisk 😉
Dbh Dianna
Det skal helt sikkert prøves hvilken Airfryer har du?
Hej Tina
Hvor lyder det dejligt 🙂
Min airfryer er fra Cosori – premium hedder den, virkelig fantastisk 🙂
Dbh Dianna
Smider du stegen i kurven og ikke på den lille rist? Har den samme airfryer..
La
Hej Lars
Jeg lægger den i kurven, det bliver drøn godt 🙂
Rigtig glædelig jul:)
Dbh Dianna
Køre du program airfry
Opskriften er nok ok, men jeg fik to gange en sej og kedelig flæskesteg ud af det, det er ikke tidligere sket i ovn. Tror airfryer er en modedille, lige som sous vide, som man ikke hører noget til mere.
Hej Ole
Sikke dog en skam at den blev sej, – det har jeg ikke selv prøvet.
Den er blevet lækker saftig hver gang, og med de sprødeste svær på hele stegen.
Men tak for din anmeldelse 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna,
Forvarmer du airfryeren eller starter du bare ved de 180 grader?
Hilsen Line
Hej Line
Jeg forvarmer ikke min airfryer, – har fundet ud af, at den ikke behøver det.
Men nogle firmaer anbefaler at opvarme airfryeren først.
Kh Dianna
Jeg har netop købt en Cosori Dual Blaze og vil starte med at lave en flæskesteg
Er stegetiden mindre ved en mindre steg? Vi er kun to, så jeg har købt en steg på 650 gram.
Tak for hjælpen.
Hej Sys
Jeg vil klaret anbefale at du bruger et stegetermometer, så du ikke får en tør flæskesteg 🙂
Stegetiden vil være kortere, derfor vil du måske også få behov for at skrue lidt op for temperaturen mod slutningen, for at sværen bliver sprød 🙂
Kh Dianna