Opskrift på den lækreste flæskesteg i Airfryer, - saftig og med sprød svær.Opskriften passer til 6-8 personer.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime20 minutterminutter
Servings 8personer
Equipment
Airfryer
Ingredienser
2kgsvinekam med ridset svær
2spskgroft salt
6laurbærblade
Evt. en smule vand
Sådan gør du
Gnid sværen på svinekammen med salt og sørg for at der kommer godt ned mellem sværene også, og stik herefter laurbærbladene ned mellem sværene.*Det er vigtigt at sværen er ridset godt igennem, - dog uden at du skærer ned i kødet. Rammer du kødet kan det være svært at få sværen sprød, da der vil komme kødsaft op til sværen og gøre dem bløde.
Læg flæskestegen ned i Airfryer holderen, og læg evt. lidt sammenkrøllet folie under for at få steget til at ligge så lige som muligt, - sværen skal gerne ligge i samme højde.Tilsæt også gerne lidt vand i bunden hvis der skal laves sauce, - men lad det ikke komme op og ramme stegen. *Vær opmærksom på, om din AirFryer tåler staniol.
Tilbered flæskestegen i ca. 60-70 minutter ved 180 grader, - kig til den et par gange undervejs. Den skal ud når kernetemperaturen er ca. 63-65 grader.*Stik gerne et stegetermometer i stegen fra begyndelsen, så du kan holde øje med temperaturen undervejs. Og ellers tjek kernetemperaturen efter ca. 50 minutter.
Mangler sværen sprødhed når stegen er ca. 60 grader, eller efter ca. 60 minutter, kan du skrue op på 200 grader de sidste minutter.Jeg har ikke haft behov for det, 70 minutter har passet alle gange. Perfekt saftig flæskesteg og sprød svær, - men det kommer naturligvis an på din AirFryer.
Lad stegen hvile i ca. 15-20 minutter inden den skæres ud.