
Lækker durumrulle med fyld af kyllinge shawarma, sprøde grøntsager og hjemmelavet creme fraiche dressing.
Det er så hyggeligt at smide sådan en shawarma på grillen, – super nemt og mega lækker. Har man ikke mulighed for at grille, kan kødet sættes på spyd og tilberedes i ovnen (160 grader almindelig ovn), – her vil jeg anbefale at vende kødet nogle gange undervejs. Læg gerne spyddet på en “holder” så kødet ikke ligger fladt på bagepladen.
Du kan købe lækre durum brød i de fleste grønthandlere, men du kan også sagtens servere i tortillas eller hjemmelavede fladbrød.
Kyllingekødet kan også skæres i mindre stykker, marineres og steges på panden, – nemt og hurtigt 🙂

Durumrulle med kyllinge shawarma
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllinge sharwama
Creme fraiche dressing
- 3 dl
creme fraiche
- 1/2 dl
mayonnaise
- 1 bdt
purløg, finthakket (ca. 1 dl)
- 2 tsk
citronsaft
- 1 nip
sukker
-
Salt og peber
Derudover
- 8 durum brød, tortillas elller lignende
- 1
iceberg salathoved, hjertesalat eller romaine, snittet
- 250 g
tomater, skåret i tern
- 1
agurk, skåret i tern
- 1
rødløg, skåret i ringe
-
Evt. en god chilisauce - her vil jeg anbefale The Original Chu-Chum, vælg selv styrken
Sådan gør du
Creme fraiche dressing
- Rør creme fraiche og mayonnaise godt sammen.
- Tilsæt purløg, citronsaft og et nip sukker og rør det sammen.
- Smag dressingen til med salt og peber og stil på køl til den skal serveres.
Kyllinge sharwama
- Halver kyllingebrysterne på den flade led, så du ender med 2 flade stykker ud af et bryst.
- Bland olie og kebabkrydderi og vend kyllingestykkerne heri, krydr med salt. Er tiden til det, så lad gerne kyllingen marinere et par timer.
- Skær løget i brede ringe, - lad den ene halvdel af det ene løg, forblive med skallen på, - det fungerer som en god base på spydet.
- Sæt det halve løg på spydet og monter nu kyllingestykkerne med løgringe i mellem, - pres det hårdt sammen undervejs. Når alt kylling og løg er brugt, monteres spydets endeskive, - og kødet mases godt sammen inden endeskiven spændes.
- Varm grillen op til ca. 160 grader, og tilbered kyllingen på rotisseri til en kerne temperatur på 70 grader. Det tager ca. 1 1/2 time, - alt efter hvor "tyk" shawarma spydet er lavet.
- Lad det hvile 10-15 min inden det "skrælles" af spydet med en kniv.
- Lun brødene og fyld dem med med masser af kyllinge shawarma, grøntsager, dressing og evt. chilisauce.





Kan man grille det alm. hvis man ikke har et rotosseri?
Hej Hilda
Det kan du sagtens, – hvis du har mulighed for at sætte kødet på et spyd kan du gøre det, – og blot vende det undervejs 🙂 Nogle placerer også spyddet på sådan en “kylling holder” for at få det op i højde, – men du kan også sagtens lægge det i en foliebakke eller lignende.
Alternativt kan kødet skæres ud i indre stykker, krydres og tilberedes på en pande eller lignende.
Rigtig god fornøjelse 🙂
De bedste hilsner
Dianna
føj for satan den smager godt
Hej Jacob
Haha fantastisk, – det er jeg så glad for at høre, TAK 🙂
Dbh Dianna
Det burde være hjemmelavet brød
Hejsa
Jamen det er man altid velkommen til at lave, – det er lidt hvad tiden er til tænker jeg 🙂
Dbh Dianna