IMG_7801-3

Durumrulle med kyllinge shawarma

Lækker durumrulle med fyld af kyllinge shawarma, sprøde grøntsager og hjemmelavet creme fraiche dressing.
Det er så hyggeligt at smide sådan en shawarma på grillen, – super nemt og mega lækker. Har man ikke mulighed for at grille, kan kødet sættes på spyd og tilberedes i ovnen (160 grader almindelig ovn), – her vil jeg anbefale at vende kødet nogle gange undervejs. Læg gerne spyddet på en “holder” så kødet ikke ligger fladt på bagepladen.
Du kan købe lækre durum brød i de fleste grønthandlere, men du kan også sagtens servere i tortillas eller hjemmelavede fladbrød.
Kyllingekødet kan også skæres i mindre stykker, marineres og steges på panden, – nemt og hurtigt 🙂

IMG_7801-3

Durumrulle med kyllinge shawarma

Opskrift på lækre durumruller med kyllinge shawarma, grønt og creme fraiche dressing.
5 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Mellemøsten
Keyword: Comfortfood, Fastfood, Grill, Rotisseri, Somemrmad
Samlet tid: 2 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Video af opskriften

Ingredienser

Kyllinge sharwama

  • 1 1/2 kg

    kyllingebryster

  • 2

    store løg

  • 3 spsk hjemmelavet kebabkrydderi - klik her
  • 4 spsk

    olivenolie

  • Salt

Creme fraiche dressing

  • 3 dl

    creme fraiche

  • 1/2 dl

    mayonnaise

  • 1 bdt

    purløg, finthakket (ca. 1 dl)

  • 2 tsk

    citronsaft

  • 1 nip

    sukker

  • Salt og peber

Derudover

  • 8 durum brød, tortillas elller lignende
  • 1

    iceberg salathoved, hjertesalat eller romaine, snittet

  • 250 g

    tomater, skåret i tern

  • 1

    agurk, skåret i tern

  • 1

    rødløg, skåret i ringe

  • Evt. en god chilisauce - her vil jeg anbefale The Original Chu-Chum, vælg selv styrken

Sådan gør du

Creme fraiche dressing

  • Rør creme fraiche og mayonnaise godt sammen.
  • Tilsæt purløg, citronsaft og et nip sukker og rør det sammen.
  • Smag dressingen til med salt og peber og stil på køl til den skal serveres.

Kyllinge sharwama

  • Halver kyllingebrysterne på den flade led, så du ender med 2 flade stykker ud af et bryst.
  • Bland olie og kebabkrydderi og vend kyllingestykkerne heri, krydr med salt. Er tiden til det, så lad gerne kyllingen marinere et par timer.
  • Skær løget i brede ringe, - lad den ene halvdel af det ene løg, forblive med skallen på, - det fungerer som en god base på spydet.
  • Sæt det halve løg på spydet og monter nu kyllingestykkerne med løgringe i mellem, - pres det hårdt sammen undervejs. Når alt kylling og løg er brugt, monteres spydets endeskive, - og kødet mases godt sammen inden endeskiven spændes.
  • Varm grillen op til ca. 160 grader, og tilbered kyllingen på rotisseri til en kerne temperatur på 70 grader. Det tager ca. 1 1/2 time, - alt efter hvor "tyk" shawarma spydet er lavet.
  • Lad det hvile 10-15 min inden det "skrælles" af spydet med en kniv.
  • Lun brødene og fyld dem med med masser af kyllinge shawarma, grøntsager, dressing og evt. chilisauce.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab – Hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab – Hjemmelavet shawarma

Kommentarer

  1. Kan man grille det alm. hvis man ikke har et rotosseri?

    • Hej Hilda

      Det kan du sagtens, – hvis du har mulighed for at sætte kødet på et spyd kan du gøre det, – og blot vende det undervejs 🙂 Nogle placerer også spyddet på sådan en “kylling holder” for at få det op i højde, – men du kan også sagtens lægge det i en foliebakke eller lignende.
      Alternativt kan kødet skæres ud i indre stykker, krydres og tilberedes på en pande eller lignende.

      Rigtig god fornøjelse 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse