Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma

Durumrulle med kyllinge shawarma

Durumrulle med kyllinge shawarma
Opskrift på lækre durumruller med kyllinge shawarma, grønt og creme fraiche dressing.
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma

Lækker durumrulle med fyld af kyllinge shawarma, sprøde grøntsager og hjemmelavet creme fraiche dressing.
Det er så hyggeligt at smide sådan en shawarma på grillen, – super nemt og mega lækker. Har man ikke mulighed for at grille, kan kødet sættes på spyd og tilberedes i ovnen (160 grader almindelig ovn), – her vil jeg anbefale at vende kødet nogle gange undervejs. Læg gerne spyddet på en “holder” så kødet ikke ligger fladt på bagepladen.
Du kan købe lækre durum brød i de fleste grønthandlere, men du kan også sagtens servere i tortillas eller hjemmelavede fladbrød.
Kyllingekødet kan også skæres i mindre stykker, marineres og steges på panden, – nemt og hurtigt 🙂

Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma

Durumrulle med kyllinge shawarma

Opskrift på lækre durumruller med kyllinge shawarma, grønt og creme fraiche dressing.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kyllinge sharwama

Creme fraiche dressing

  • 3 dl

    creme fraiche

  • 1/2 dl

    mayonnaise

  • 1 bdt

    purløg, finthakket (ca. 1 dl)

  • 2 tsk

    citronsaft

  • 1 nip

    sukker

  • Salt og peber

Derudover

  • 8 durum brød, tortillas elller lignende
  • 1

    iceberg salathoved, hjertesalat eller romaine, snittet

  • 250 g

    tomater, skåret i tern

  • 1

    agurk, skåret i tern

  • 1

    rødløg, skåret i ringe

  • Evt. en god chilisauce - her vil jeg anbefale The Original Chu-Chum, vælg selv styrken

Sådan gør du

Creme fraiche dressing

  • Rør creme fraiche og mayonnaise godt sammen.
  • Tilsæt purløg, citronsaft og et nip sukker og rør det sammen.
  • Smag dressingen til med salt og peber og stil på køl til den skal serveres.

Kyllinge sharwama

  • Halver kyllingebrysterne på den flade led, så du ender med 2 flade stykker ud af et bryst.
  • Bland olie og kebabkrydderi og vend kyllingestykkerne heri, krydr med salt. Er tiden til det, så lad gerne kyllingen marinere et par timer.
  • Skær løget i brede ringe, - lad den ene halvdel af det ene løg, forblive med skallen på, - det fungerer som en god base på spydet.
  • Sæt det halve løg på spydet og monter nu kyllingestykkerne med løgringe i mellem, - pres det hårdt sammen undervejs. Når alt kylling og løg er brugt, monteres spydets endeskive, - og kødet mases godt sammen inden endeskiven spændes.
  • Varm grillen op til ca. 160 grader, og tilbered kyllingen på rotisseri til en kerne temperatur på 70 grader. Det tager ca. 1 1/2 time, - alt efter hvor "tyk" shawarma spydet er lavet.
  • Lad det hvile 10-15 min inden det "skrælles" af spydet med en kniv.
  • Lun brødene og fyld dem med med masser af kyllinge shawarma, grøntsager, dressing og evt. chilisauce.
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab – Hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab – Hjemmelavet shawarma

Kommentarer

  1. Kan man grille det alm. hvis man ikke har et rotosseri?

    • Hej Hilda

      Det kan du sagtens, – hvis du har mulighed for at sætte kødet på et spyd kan du gøre det, – og blot vende det undervejs 🙂 Nogle placerer også spyddet på sådan en “kylling holder” for at få det op i højde, – men du kan også sagtens lægge det i en foliebakke eller lignende.
      Alternativt kan kødet skæres ud i indre stykker, krydres og tilberedes på en pande eller lignende.

      Rigtig god fornøjelse 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*