En ultra simpel og vanvittig lækker pastaret der er nem og hurtig at lave, og som sagtens kan spises alene eller som tilbehør til et stykke kød eller fisk.
Den kræver ganske få ingredienser, – og resultatet er en lækker cremet pasta med en skøn smag af citron og parmesan.
Citronpasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
spaghetti
- 4
æggeblommer
- 25 g
smør
- 100 g
parmesan, fintrevet
- 1 citron, fintrevet skal og saft heraf
- Salt og friskkværnet peber
- Kogevand fra pastaen, - ca. 2 dl
- Evt. ekstra citronskal til toppen, friskkværnet peber og finthakket persille
Sådan gør du
- Rør æggeblommerne sammen med citronskal og citronsaft.
- Kog pastaen al dente og hæld vandet fra, - gem et par deciliter til at justere konsistensen med.
- Rør smørret i pastaen, og tilsæt derefter æggeblommer samt parmesan, og rør det hurtigt ind i pastaen.
- Juster konsistensen med det varme kogevand fra pastaen, - den skal være lækker cremet.
- Krydr med friskkværnet peber og smag til med salt, - og server den toppet med friskkværnet peber og finthakket persille.
Haps, den er god. Og pisse nem at lave.
Well done
Tusind tak Iben, det er vi så glad for at høre:)
Hvor ser det lækkert udmums det skal prøves i aften.
Åhhhh hvor lyder det dejligt, – håber det smagte fantastisk
Super lækkert. Vi prøver at spise lidt mindre kød herhjemme, og det er intet problem med pastaretter som denne, og opskriften kunne næsten ikke blive nemmere, kæmpe plus!
Hej Nana
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked
Hvis I er til risotto har jeg en masse lækre vegetar opskrifter på risotto, og masser af lækre sprøde vegetar frikadeller
Rigtig dejlig aften:)
De bedte hilsner
Dianna
Mega nem og lækker opskrift.
Lækker med et stykke laks/fisk eller bare som den er.
Hej Lisa
Tusind tak 🙂
Ja sådan en citronpasta går man bare aldrig galt i byen med, – den passer også perfekt til et stykke kylling, det skal du prøve en dag. Gerne kylling med sprød skind 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Super nem og lækker ret – hvilken salat synes du der ville passe godt hertil?
Hilsen Torben
Hejsa
Hvor dejligt at høre – tusind tak 🙂
Jeg tænker en form for kålsalat, – spidskål eller grønkål, eller gerne noget med spinat 🙂 Og evt. noget avocado og frisk agurk 🙂
Men du kunne også sagtens servere en salat med mere smæk på smagen, – f.eks. den jeg har der hedder Lun bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan eller den der hedder Lun bønnesalat med grønne bønner – de vil være vildt lækre til denne pasta ret:) Jeg ville nok gå med én af de sidste lune salater 🙂
Kh Dianna
Hej kan den serveres kold dagen efter?
Hej Tina
Tusind tak for din besked, og jeg beklager mit sene svar.
Hmmm altså jo, den kan den jo egentlig godt, – men da “saucen” er lavet med æggeblommer og parmesan vil pastaen nok sætte sig en del.
Kh Dianna
Hej!
Lækker opskrift. Den skal prøves. Skal bare lige forstå, så æggeblommerne er altså rå?
Hilsen Christina
Hej Christina
Hvor dejligt at høre, tak 🙂
Ja æggeblommerne skal være rå, – jeg bruger gerne pasteuriserede. Når de tilsættes og retten røres godt sammen vil du se hvordan det hele bliver ultra cremet, virkelig lækkert 🙂
Kh Dianna
Elsker Elsker Elsker dine opskrifter
Hvordan er det med blommerne- pastariserede?
Hej Betina
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Det behøver de ikke være, da de når at blive varmet med op 🙂
Men hvis du føler dig mest sikker ved det, så kan du sagtens bruge det 🙂
Kh Dianna
Fuldstændig fantastisk, lækker, forfriskende pasta!✨✨ Du gør det så godt Dianna!
Du gør det nemt, og lækkert med få ingredienser. Tak for mange lækre opskrifter!